________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Grad Dugo Selo iz svog proračuna izdvaja sredstva za 22 pomoćnika u nastavi u školama na dugoselskom području, radi se o neoporezivom dodatku od 60 eura neto mjesečno. To Grad svrstava na sam vrh po visini navedene naknade u odnosu na ostale gradove Zagrebačke županije i samu Zagrebačku županiju.

Tim povodom danas su se sastali gradonačelnik Nenad Panian sa suradnicima i predstavnica pomoćnika u nastavi iz dugoselskih škola Renata Dragičević.

„Od 1.siječnja ove godine Grad je povećao naknadu za rad 22 pomoćnika u nastavi. Oni su važna karika u današnje doba kad sva djeca imaju mogućnosti sudjelovati u nastavi bez obzira na poteškoće koje imaju. Asistenti pomažu i učenicima, učite i nastavnicima u radu kako bi tu djecu socijalizirali u cjelokupan sustav. Zagrebačka županija im pomaže s 5,81 eura bruto po satu. Uvidjeli smo kako je to malo za sav trud koji oni ulažu i mi smo odlučili povećati cifru na 60 eura neoporezivo mjesečno kako bismo im pomogli u tom teškom i odgovornom poslu kojim pomažu i cijeloj strukturi društvenih djelatnosti i da sva djeca imaju pravo na jedan mir život, da se osjećaju sigurno, bez bullyinga. Bitna je volja da svi surađujemo, uz logopedske tretmane, stipendije, povećanje kapaciteta u vrtićima, sve ono što možemo izdvojiti iz gradskog proračuna“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian.

Asistenti u nastavi rade u dugoselskim osnovnim te u Srednjoj školi s 24 djece.

„Zahvaljujemo što je Grad prepoznao naš status i naš rad koji je zahtjevan i iziskuje veliko strpljenje. Uključuje pomoć u učenju, pomoć u uključivanje djeteta u razrednu zajednicu“, zahvalila je predstavnica pomoćnika u nastavi Renata Dragičević na ovoj financijskoj potpori i, ponajviše, valorizaciji njihova truda.

f1