Radovi u Domobranskoj ulici, žili kucavici prema Martin bregu, započeli su početkom godine, no još nisu završeni.

„Da, nisu gotovi. To nije naša ingerencija pa ne možemo puno toga napraviti. Urgirali jesmo, dogovarali smo razne kombinacije. Sada, nakon postavljanja vodovoda i kanalizacije, a u međuvremenu smo odlučili postaviti i plin u dijelu ulice pod našom ingerencijom. Nakon završetka tih radova u iduća dva, tri tjedna slijedi konačna realizacija – asfaltiranje“, rekao je gradonačelnik Nenad Panian koji ovih dana obilazi gradilišta.

Naišlo se na problem oborinske odvodnje, a u narednom razdoblju će vidjeti kako će to rješavati. „Problem je kad je jedan vlasnik ceste, drugi ostalih infrastrukturnih objekata, a radovi se preklapaju. Nadamo se da će do rujna biti asfaltirana sa svom komunalnom infrastrukturom i da će biti otvorena. Imamo i projekt šetnice, riješili smo problem s otkupom zemljišta. Preko zime ćemo to isprojektirati, ishoditi građevinsku dozvolu i krenuti na proljeće s realizacijom i tog projekta“, najavio je gradonačelnik Panian.

Također, radi se i na projektu izgradnje prave prometnice za obilazak do Martin brega. „Nadamo se da ćemo to napraviti do kraja mandata. Ta prometnica trebala bi smanjiti promet u Domobranskoj, a spojiti Prozorje, Drenčec, Cerje. Nadamo se i suradnji s Hrvatskim šumama. Njenom izgradnjom osnažit ćemo Prozorje s prometnom infrastrukturom i privući nove stanovnike, a Dugo Selo će biti jedna lijepa cjelina“, dodao je Panian.amš

  • f10_martinf10_martin
  • f11_martinf11_martin
  • f9_martinf9_martin