Pod predsjedanjem Nenada Jakšića održana je prva radna sjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica. Vijećnici su odradili opsežan dnevni red o 21 točke, a većina točaka usvojena je jednoglasno i bez prevelikih rasprava.

Uz imenovanje Odbora, kako bi Vijeće što djelotvornije moglo nastaviti svoj rad, vijećnici su većinom glasova prihvatili izvršenje proračuna za prošlu 2020. godinu. Prošle je godine općinski proračun tako izvršen u iznosu od 27.727.343,21 kuna, pri čemu je ostvaren višak prihoda od 7. 482. 226.03 kune.

-Moramo biti zadovoljni s obzirom na sve što se događalo u protekloj godini. Pandemija je puno toga zaustavila, no ne i u našem proračunu, jer naši su prihodi ostali na istoj, a negdje i na višoj razini. Sve u svemu mi moramo biti zadovoljni onime što smo lani realizirali, a ja vjerujem kako će proračun ove godine biti veći za nekih 30-ak milijuna kuna- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Vijećnici su također donijeli o tri Odluke o prodaji parcela u Poduzetničkoj zoni Rugvica-Sjever, gdje bi svoje investicije trebali realizirati tvrtka Maris Wood, D.B.Vent i D.B.C. Group.

-To je jedan stalni prihod za Općinu, a ono što svakako veseli to je pismo namjere za zemlju koju smo dobili od strane države. Radi se o investitoru koji bi došao na 250 tisuća kvadrata. Ako se to realizira, time će se u cijelosti promijeniti naša općina- otkrio nam je načelnik.

Između ostaloga, vijećnici su dali suglasnost na Statut i Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića Medvjedići.

-Prošlog petka naš je vrtić prošao tehnički pregled. Vrtić je gotov i sada je na redu rješavanje papirologije od strane našeg pročelnika koji je privremeni ravnatelj- kazao je načelnik, koji je na aktualnom satu rekao kako je u ovom trenutku jako teško reći točan datum kada će vrtić započeti s radom.

Također, imenovano je i Povjerenstvo za pripremu obilježavanja Dana općine, dodjelu nagrada za osobiti razvoj ili doprinos promociji Općine te dodjelu nagrada najuspješnijem studentu, maturantu i učeniku generacije Osnovne škole Rugvica.

-Nismo išli na sve one stvari koje smo imali prije korone. Sve smo sveli na tri dana, jer vrlo je teško nešto planirati i pripremiti, ako nam to mjere neće dopustiti. Bili smo skromniji, no vjerujem kako će to biti lijepa i za sve uzraste zanimljiva proslava- rekao je načelnik Mato Čičak.

Uoči početka sjednice prisegnuo je vijećnik HDZ-a Velimir Krznar, čime je ovaj saziv i službeno kompletiran prisegom svih 13 vijećnika. (IĐ)

1 2 3 4 5 6 7