U vremenu od 26. do 29. svibnja održala se u Sarajevu Četvrta regionalna konferencija nastavnika, od Makedonije do Slovenije, pod nazivom “Svijet obrazovanja briše granice” (nakon Skopja, Budve i Beograda).

 

Svečanost je otvorila ministrica osnovnog i srednjeg obrazovanja kantona Sarajeva Naida Hota-Muminović te učiteljica Željana Radojčić Lukić osnivačica ANNEX_YU i nekadašnja pomoćnica ministra prosvjete Srbije.

Učiteljica Željana autorica je projekta “Čarobno selo” koji je pod pokroviteljstvom UNICEF-a i Ministarstva obrazovanja odabran kao jedan od najbolje realiziranih ideja u prosvjeti. Učiteljica Željana je čak dva puta nominirana za nagradu “The Global Teacher Prize” koju dodjeljuje fondacija “Varky” izuzetnim nastavnicima koji su dali veliki doprinos profesiji (nagrada iznosi milijun dolara).

Konferenciji u Sarajevu nazočili su mnogi lideri obrazovanja spremni da motiviraju i inspiriraju svojim radom učitelje svijeta.

Uz televizijsku najavu, sjajnu organizaciju domaćina te uz izniman trud mnogobrojnih volontera upriličen je bogat četverodnevni program (plenarna predavanja, panel diskusije, posjeta školama u Sarajevu, promocija nastavničkog stvaralaštva - sajam obrazovnih djela, umjetnička večer - nastavnici govore jezikom svojih djela, kreativno stvaralaštvo učitelja), a sve pod voditeljskom palicom novinara Hršuma, urednika i voditelja Dnevnika na Novoj BH.

Na konferenciji su dodijeljene nagrade i priznanja najuspješnijim učiteljima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola.

Nagrađeno je 26 učitelja i 6 ravnatelja s područja regije koji su zadovoljili stroge kriterije komisije te su im uručena priznanja za rad. Među nagrađenima iz Hrvatske su učiteljica Danijela Klajn iz OŠ Rugvica te ravnatelj OŠ Milana Langa Igor Matijašić.

Peta konferencija održat će se iduće godine u Zagrebu.

 

  • 11
  • 22
  • 33