Sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije održana je u Rugvici pod domaćinstvom VZO Rugvica, u restoranu Ćurak. Jednoglasno su prihvaćeni planovi rada i financijski planovi. Usvojen je program rada te plan prihoda i rashoda za 2020. godinu, kao i pravilnik o raspodjeli sredstava premije osiguranja u idućoj godini.

Na znanje je primljeno izvješće o realiziranim projektima u 2019. godini. Kako se čulo, o realizaciji projekata u 2019. godini vatrogasci su imali oko 2000 intervencija, na prostoru Zagrebačke županije i izvan njega, sudjelovali su u dislokacijama na priobalju i to na otocima Hvaru i Visu, dobili su nova vozila i neophodnu opremu. Provedena su broja osposobljavanja, usavršavanja, radilo se na implementaciji sustava UVI (upravljanje vatrogasnim intervencijama), sudjelovali na natjecanjima, motivirali su za vatrogastvo djecu i mlade… Za zvanje vatrogasac tako je ove godine osposobljeno 268 osoba, a još njih 426 osposobljeno je za viša vatrogasna zvanja. U izvješću o ovogodišnjem radu istaknuta je nabava opreme (dišnih aparata, cijevi, svjetiljki, agregata za struju, radio stanica, uređaja za navođenje i praćenje vozila...), kao i vatrogasnih kombi vozila.

S uspješnim radom nastavit će i u 2020. godini, a zadovoljstvo realiziranim programom izrazili su predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček i zapovjednik Josip Novosel. „Imamo preko 19.000 vatrogasaca, što je povećanje, unazad nekoliko godina, za 3500 osoba. To je „novi val' naše djece koja su se uključila u natjecateljske ekipe, a potom i u vatrogasne postrojbe“, rekao je predsjednik VZ-a Stjepan Ptiček.

U ime Zagrebačke županije sjednici je prisustvovao predsjednik Skupštine Mato Čičak, ujedno načelnik Općine Rugvica. Podrška Zagrebačke županije nastavit će se i dalje. „Proračun koji je Župan predložio za 2020. godinu u kojem je nešto manje od 4 milijuna kuna predviđeno za Zajednicu, a još oko milijun kuna bit će dodijeljeno kroz razne natječaje. To je dokaz koliko je vatrogastvo u Županiji važno i koliko se cijeni sve što radite od 1993. godine. Mogu reći da u ovom našem okruženju imamo sjajne Vatrogasne zajednice“, rekao je Čičak. I sam vatrogasac, vatrogasni časnik i član DVD-a Svibovski Otok, kazao je kako je ponosan na vatrogasce u svojoj općini i u županiji. Njihovo djelovanje iznimno je bitno, pogotovo u teškim situacijama, poput poplava. U ime domaćina, skup je pozdravio predsjednik VZO Rugvica Dražen Vlahović.

Bila je ovo prigoda i za dodjelu priznanja. Primili su ih jedan od utemeljitelja VZ ZŽ Josip Kešlin, Dugoselac čiji je vatrogasni staž dug 67 godina, te Specijalna bolnica Naftalan. Na kraju sjednice nastupio je KUD "Tančec".amš

f0.JPG f1.JPG f12.JPG f1a.JPG f2.JPG f2a.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG f8.JPG