________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Oborovo je danas najpoznatije po skeli koja povezuje dvije obale Save. U selu je 1936. godine osnovana prva seoska veterinarska ambulanta u Hrvatskoj i ondašnjoj kraljevini Jugoslaviji, a osim po tom podatku u Oborovu je sačuvan jedinstven govor (nažalost još samo kod starijih) u kojemu se glas “J” stavlja samo ispred riječi koje počinju sa slovom O.

 

U naselju djeluje Dobrovoljno vatrogasno društvo Oborovo, Kulturno umjetničko društvo Posavka te Lovačko društvo Zec Oborovo. Upravo simbioza društvenih organizacija pokazala se na djelu u subotu kada su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva i KUD-a Posavka imali zajedničku akciju i druženje.

Nakon što je na Vatrogasnom domu promijenjeno krovište, vrijedni članovi ovih društava počistili su unutrašnjost doma, ali i uredili okoliš oko doma. Osim, toga za najmlađe su organizirali vožnju čamcem po Savi, ali i upoznavanje s vatrogasnom opremom. Upravo na mlade najponosniji su u Društvu, jer kako nam je rekao predsjednik Velimir Krznar, ovih će dana prvi polaznici mladeži proći tečaj za vatrogasnu mladež.

Radna akcija završila je druženjem uz roštilj i piće, ali i dogovorima za buduće akcije, jer već u subotu članovi DVD-a i KUD-a Posavka bit će dio Regate rijekom Savom.

 

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.dugoselska-kronika.hr/lipanj_2021/oborovo