Nakon prošlogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, Joborovski kormorani i Turistička zajednica Općine Rugvica s velikim nestrpljenjem dočekuju sutrašnje 11. izdanje Spusta rijekom Savom. Prema prvim najavama Savska regata okupit će 20-tak plovila s više od 70 sudionika.

-Nadam se kako ćemo moći povratiti sve one manifestacije kojih nije bilo u proteklih nešto više od godinu dana. Prva u nizu manifestacija nam je Spust rijekom Savom, čiji je začetnik gospodin Škarika. Vjerujem kako će ovo biti najbolji spust do sada- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Program će započeti u 8,00 ispred općinske zgrade u Rugvici gdje će biti organiziran doček ekipa, nakon čega slijedi odlazak na mjesto spusta, nakon kojeg je u 15,00 sati predviđen i zajednički ručak te druženje na imanju Škarika u Oborovu.

-Krećemo s otoka u Strugi Nartskoj nakon čega krećemo za Oborovo do kuda nam treba nekih tri sata vožnje. S obzirom na to da sutra imamo i treću likovnu koloniju u Rugvici, s nama će biti i slikari- otkrio nam je direktor Turističke zajednice Općine Rugvica Ivan Cepetić.

Cilj ove manifestacije je povećanje svijesti o očuvanju rijeke Save i njezinoj važnosti u ekosustavu.