Na području općine Rugvica sutra i u petak, 18. i 19. kolovoza, od 5 do 7 ujutro planirano je zaprašivanje zbog suzbijanja komaraca

Suzbijanje komaraca planira se provesti insekticidima hladnim ULV zamagljivanjem adulticidni  tretman odobrenim od Svjetske zdravstvene organizacije i Ministarstva zdravlja RH  za primjenu u naseljenim područjima.

U četvrtak je planirana akcija u naseljima: Prevlaka, Oborovo, Preseka Oborvska, Novaki Oborovski, Črnec Rugvički, Črnec Dugoselski, Donja Greda, Obedišće Ježevsko, Ježevo, Rugvica, Okunščak, Dragošička

U petak u preostalim naseljima: Nart Savski, Jalševec Nartski, Struga Nartska, Novaki Nartski, Čista Mlaka, Otok Nartski, Trstenik Nartski, Svibje, Otok Svibovski, Sop, i Hruščica.

Pozivaju se građani da bez potrebe ne izlaze na u licu u vrijeme zamagljivanja, a naročito se to odnosi na osjetljivije osobe kod kojih bi preparat koji se koristi mogao izazvati iritaciju dišnih putova. Pčelari koji drže košnice, na dan suzbijanja komaraca pčele trebaju zadržati u košnicama!

U slučaju loših vremenskih prilika tijekom planiranih akcija, iste će se obustaviti i obaviti u prvom mogućem povoljnom terminu.