Savski dedeki, kao Djedovi Božićnjaci po sedmi su se puta spustili niz Savu kako bi darivali djecu s područja Općine Rugvica. Veselo i dobro raspoloženo društvo zaustavilo se na pet lokacija; Savski Nart, Rugvica, Oborovski Novaki, Preseka i Oborovo, kako bi razveselili svu djecu, ali i roditelje, jer pjesme, plesa, ali i igre nije nedostajalo niti ovoga puta, jer ovo je jedinstvena manifestacija na koju se svi rado odazivaju.

 

-Pripremili smo 600 poklona, nešto manje, jer smanjen je broj djece na prečkoj strani. Prijašnjih godina išli smo i u susjednu Općinu Orle, no kako su oni ove godine odradili svoju akciju, mi ćemo poklone podijeliti samo uz put- ispričao nam je Siniša Kušeković, koji je bio tek jedan od 16 savskih dedeka, koliko ih se spustilo čamcima niz Savu, dok je ostatak ekipe odrađivao svoj dio posla na obali.

Pjesma Savskih dedeka, koja je moglo bi se reći i zaštitni znak ove manifestacije svima je već duboko urezana u memoriju, tako da su taktovi svojevrsne himne odzvanjali na svakom koraku, a najsimpatičniji dio bilo je natjecanje u povlačenju užeta gdje su mališani bili uspješniji od Savskih dedeka.

-Slabo smo jeli. Eto vidite kako je Božo (Božidar Habeković, op.a) stanjio trbuh za ovu godinu. Morali smo smršaviti kako bi stali u čamce- sa smiješkom će Kušeković.

A upravo su smijeh i dobra zabava zaključili još jednu uspješnu godinu Savskih lađara, jer tijekom današnjeg dana nitko od prisutnih nije ostao praznih ruku, i dok su se djeca veselila poklonima, za njihove roditelje našlo se tu kuhano vino i čaj, a mogli su se prigristi i hot dogovi.

DSC_3826.jpg DSC_3831.jpg DSC_3832.jpg DSC_3839.jpg DSC_3844.jpg DSC_3857.jpg DSC_3859.jpg DSC_3868.jpg DSC_3874.jpg DSC_3888.jpg DSC_3890.jpg DSC_3891.jpg