Na danas održanoj sjednici Vlade, Općini Rugvica darovana je zemlja u državnom vlasništvu, u svrhu izgradnje Radne zone-Rugvica sjever.

 

-Ovom odlukom predlaže se radovanje 44 nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske u katastarskoj općini Rugvica ukupne površine 348.609,00 metara kvadratnih, tržišne vrijednosti 97,5 milijuna kuna. Sukladno urbanističkom planu planira se izgradnja proizvodnih građevina, te gradnja uredskih prostora, istraživačkih centara i škola vezanih za gospodarske djelatnosti, tehnoloških parkova, kao i poduzetničko-poslovnih centara. Općina Rugvica obvezuje se darovane nekretnine privesti namjeni u roku od pet godina, od dana sklapanja ugovora o darovanju- objasnio je ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.

Zadovoljstvo, ovakvom odlukom nije krio niti načelnik Mato Čičak.

-U ovo je uloženo tri godine rada mene i mojih suradnika. Hvala svima koji su sudjelovali u ovome, a napose premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Darku Horvatu. Ovo za Rugvicu znači daljnji razvoj i prosperitet, jer sada smo jedini u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji koji investitorima možemo ponuditi parcelu od 200 hektara. Sada s ponosom mogu istaknuti kako Rugvica više neće izgledati isto- rekao je načelnik Čičak.