Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rugvica vijećnici su usvojili prijedlog proračuna za 2020. godinu, ali i donijeli prema riječima načelnika Mate Čička povijesnu odluku kojom Općina pokreće izgradnju stanova na svome području po programu POS-a.

 

Općinski proračun za nadolazeću 2020. godinu „težak“ je nešto više od 135 milijuna kuna, te će bude li sve kako treba njime biti realizirani brojni kapitalni projekti.

-Ovo je ambiciozan proračun i nju je navedeno puno toga. Realiziramo li sve to, to će biti ekvivalent svega onoga što je realizirano u prethodnih desetak godina- kazao je načelnik Mato Čičak te istaknuo kako su ključni projekti izgradnja dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom gdje bi bude li interesa trebala krenuti i izgradnja stanova po programu POS-a.

-To je najveći uspjeh koji će odrediti naš daljnji smjer razvoja. Vjerujem kako će to biti zamašnjak za daljnji razvoj- poručio je Čičak.

Između ostaloga u proračunu su zadržane sve one mjere i subvencije kojima je Općina potpomagala razvoj, a u planu je i cijeli niz novih projekata.

-Nastavit ćemo uređivati naše crkve, društvene domove, kao i cjelokupnu komunalnu infrastrukturu. Također, u planu je i izgradnja poduzetničkog inkubatora te multikulturalnog centra na mjestu sadašnjeg igrališta, jer za naše nogometaše u planu je izgradnja novog sportskog centra- najavio je načelnik Mato Čičak, koji je usvojio usmeni amandman vijećnika HSS-a Marka Peteka, koji je zatražio određena financijska sredstva za uređenje prostorije DVD-a Rugvica.

Predloženi proračun usvojen je većinom glasova, jer za isti je ruku diglo 12 vijećnika, dok je jedan ostao suzdržan.

Osigurana sredstva za božićnice, novorođenčad i studentske naknade

Vijećnici su također usvojili odluku o isplati božićnice umirovljenicima i korisnicima socijalne pomoći. Pema toj odluci svim umirovljenicima koji imaju mirovinu do 1000 kuna osigurana je božićnica od 250 kuna, dok je umirovljenicima kojima imaju mirovinu do 2 000 kuna osigurano 150 kuna, kao i korisnicima zajamčene minimalne naknade.

Kao i prethodnih godina Općina će studentima sa svoga područja isplatiti naknadu od 1 400 kuna, po 700 kuna za svaki semestar. Donijeta je također i odluka o sufinanciranju mjesečnih karata za učenike srednjih škola i studente.

DODIR PRIRODE kupuje zemljište u Poduzetničkoj zoni Rugvica Sjever

U općinski proračun uskoro će se sliti nova financijska sredstva od prodaje zemljišta u Poduzetničkoj zoni Rugvica Sjever. Naime, tvrtka DODIR PRIRODE, koja je već kupila određene parcele na području zone dostavila je Općini pismo namjere za kupnju gotovo 23 000 metara kvadratnih zemljišta.

-Nastavak je to dobre priča i smjera našeg razvoja- poručio je načelnik Čičak, a vijećnici podržali ovu odluku. I.Đ.

 

DSC_7290.jpg DSC_7295.jpg DSC_7297.jpg DSC_7307.jpg DSC_7309.jpg DSC_7311.jpg DSC_7316.jpg DSC_7319.jpg DSC_7322.jpg DSC_7330.jpg