________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Prvašići OŠ Rugvica, pod mentorstvom učiteljice Danijele Klajn, a pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, 21. ožujka 2023. su s ostvarenim likovnim radovima sudjelovali na Proljetnom sentimentu koji se održao u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava. 

Navedenog datuma obilježava se Svjetski dan poezije, Svjetski dan osoba s Down sindromom, buđenje prirode – Prvi dan proljeća. Posjetitelji manifestacije su u različitim šarenim čarapama, kojima se simbolično obilježava Svjetski dan osoba s Downovim sindromom, imali priliku pogledati likovne i literarne radove učenika mnogih škola na temu Downovog sindroma, a sve u sklopu bogatog glazbenog programa i sjajne goste.

Ideja manifestacije pod nazivom „Rock Your Socks“ bila je potaknuti građanstvo na razumijevanje i nastojanje za poboljšanjem položaja osoba s Downovim sindromom u društvu.

  • AA
  • BB
  • IMG_20230317_172333IMG_20230317_172333