Proteklog tjedna Općina Rugvica dobila je sjajnu vijest iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava, kojim im je odobre projekt Zaželi.

Naime, Općina se zajedno s Općinom Dubrava prijavila za provedbu ovog natječaja, kojim im je odobreno 1,6 milijuna kuna, a sredstva su u potpunosti osigurana iz Europske unije.

-Ukupno će kroz ovaj projekt biti zaposleno osam žena; pet iz naše općine te tri iz Dubrave. Riječ je o projektu koji se provodi diljem Hrvatske, a zamišljen je tako da pomaže starijim osobama. Ovim projektom daje se mogućnost zaposlenja žena koje su dugo nezaposlene i teško bi pronašle zaposlenje, kako bi odradile potrebne godine za mirovinu. Ono što me naročito raduje je to što ćemo na ovaj način uz zaposlenje žena pomoći i našim starijim i nemoćnim mještanima, kako bi im olakšali svakodnevni život- ispričao nam je načelnik Mato Čičak. Zahvaljujući ovome projektu na području čitave Hrvatske planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba. 

I.Đ.