Općina Rugvica prošle je godine po prvi puta osigurala financijska sredstva za svu djecu predškolske i školske dobi. Svako dijete u dobi od dvije pa do 18 godina dobilo je 300 kuna. S tom tendencijom nastavlja se i ove jeseni, te će sva djeca dobiti iznos od 300 kuna. Za tu je namjenu lani isplaćeno 307.800,00 kuna.

-Mladi su naša budućnost i prema njima je orijentirana naša politika od samog početka. Lani smo izdvojili više od 1,2 milijuna kuna za prijevoz srednjoškolaca i studenata koji je za njih u potpunosti besplatan. Studentima u dva navrata tijekom godine isplaćujemo po 700 kuna, što je na godišnjoj razini 1400 kuna. Nastavili smo s nagrađivanje najboljih studenata i učenika strukovnih i općih smjerova, a za sve učenike srednjih škola koji pohađaju i nastavu glazbenog obrazovanja bilo osnovnoškolskog ili srednjoškolskog osigurana je novčana naknadna u iznosu od 1.400,00 kuna- ističe načelnik Mato Čičak, koji je među prvima u Zagrebačkoj županiji uveo besplatne udžbenike za sve osnovnoškolce još 2015. godine.

Obrazac zahtjeva za isplatu pomoći roditelji će moći predati u Općini, a više informacija o terminima prikupljanja zahtjeva bit će obavljeno na općinskim stranicama. Prema najavama isplata kreće tijekom rujna. (IĐ)