________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Od 19. veljače 2020. do 18. kolovoza na području Rugvice i Dubrave provodio se projekt “Zaželi i zaposli se!”. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”, u ukupnoj vrijednosti 1.634.416 kuna.

 

Projekt je provodila Općina Rugvica u suradnji s partnerima Općinom Dubrava, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Dugo Selo. Na završnoj konferenciji projekta, Danijel Šošić ispred nositelja projekta, Općine Rugvica kazao je kako je kroz projekt bilo zaposleno 9 žena koje su skrbile za više od 60 korisnika na području Rugvice i Dubrave. Osim toga, žene su osposobljene i za računalnog operatera.
-Izvrsne reakcije su s jedne i druge strane, jer zadovoljne su bile žene, kao i korisnici o kojima su skrbile. Upravo zbog toga svi se nadaju fazi Zaželi III, kako bi se ovaj projekt mogao nastaviti- kazao je Šošić.
Ivana Bačinski iz Općine Dubrava rekla je kako su na području Dubrave bile zaposlene tri žene.
-Na kraju mogu reći kako se pokazala velika potreba za ovakvom vrstom pomoći. Vjerujem kako će ovakvih projekata biti i u budućnosti- kazala je Bačinski.
Dinka Bujas, voditeljica projekta na završnoj je konferenciji poručila kako je projekt Zaželi jedan od najznačajnijih projekata socijalne komponente koji se financira europskim sredstvima.
-Ovo je primjer dobre prakse u Europi kako se može osmisliti jednostavan projekt koji ima veliki učinak- zaključila je Bujas. (IĐ)

 

  • DSC_4643DSC_4643
  • DSC_4647DSC_4647
  • DSC_4671DSC_4671
  • DSC_4678DSC_4678