Donijeta odluka o nagradama i priznanjima uz Dan Općine Rugvica

        Pod predsjedavanjem Branka Galenića vijećnici Općinskog vijeća Općine Rugvica 28. kolovoza održali su svoju 11. redovnu sjednicu, po prvi puta - telefonskim putem. Sjednica je održana na ovaj način zbog što hitnijeg provođenja odluke, jedine o kojoj se raspravljalo i glasovalo.

Radi se o odluci o dodjeli nagrada i priznanja povodom obilježavanja Dana Općine Rugvica koji će se obilježiti 5. rujna. Temeljem prijedloga Povjerenstva za pripremu obilježavanja Dana Općine Rugvica utvrđeno je da se priznanje najboljim osnovnoškolcima generacije 2013./2014. godine OŠ Rugvica proglašavaju Katarina Jelić i Petar Gavran. Najboljim maturanticama za školsku godinu 2013./2014. se proglašavaju Petra Bičak i Tatjana Puljić, a najboljom studenticom akademske godine 2013./2014. godine proglašava se Jelena Holec. Svi oni uz dodjelu priznanja biti će nagrađeni i novčanim iznosom.

        Titulu najuspješnijeg poduzetnika sa sjedištem na području općine, temeljem kriterija najviše plaćenog poreza na dobit, dodjeljuje se Zvonku Mutki. Najuspješnija obrtnica s područja općine, temeljem kriterija najviše plaćenog poreza na dohodak, proglašena je Ankica Martinović, a za najuspješnije Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, također temeljem kriterija najviše plaćenog poreza na dohodak, proglašeno je vlasnika Vlade Đuraneca.

        Za najuspješnijeg sportaša Rugvice u 2013. godini imenovan je Jozo Jurić (član RK Rugvica), najuspješnija sportašica Rugvice je Antonela Ćavari (ŽRK Rugvica).

        A ovogodišnja priznanja dobit će - DVD Oborovo povodom 85. godišnjice rada i postojanja; Nikola Grgurević za dugotrajan i uspješan rad u vatrogastvu; Josip Bešlija za dugotrajan uspješan rad u školstvu; Stjepan Ranec za dugogodišnji rad na kulturnoj promociji općine Rugvica; Nogometni klub Rugvica za 40. godišnjicu rada i postojanja; Nogometni klub Oborovo za 40. godišnjicu od osnutka rada; Stanko Đujić za dugogodišnji rad u sportskom i kulturnom životu općine; KUD-u „Posavka“ povodom 40. godine uspješnog kulturno-umjetničkog djelovanja te Josip Svibovec za 20 godina neprekidnog političkog djelovanja.     

I.G.O.