Ekipa CT Dugo Selo 1 Weldart u sastavu Tomislav Vurnek, Ivan Rohlik i Denis Pongrac pobjednici su 2. Šaranskog kupa ŠRD-a Dugo Selo-Rugvica koji se održao na jezerima Trstenik 1 i Trstenik 2 tijekom 72-satnog neprekidnog pecanja te koji je zaključen u nedjelju, 10. listopada u prijepodnevnim satima.

Ista ekipa također je pobijedila u kategorijima ulova najmanje i najveće ribe, a sveukupno su ulovili 216,5 kilograma ribe koja je odmah i vraćena u jezero jer se cjelokupno natjecanje organiziralo po sistemu „Ulovi-pusti“. Drugoplasirana ekipa s ukupnim ulovom od 131,1 kilogramom je također ekipa domaćina CT Trio gušti u sastavu Ivan Šalamon, Tihomir Hanžek i Dario Duspara, dok su trećeplasirani ekipa iz Sesveta CT HMB u sastavu Tomislav Galović, Stjepan Kasunić i Marko Jeren ukupno ulovivši 85,4 kilograma ribe.

„Imali smo sreće s pozicijom na kojoj smo se natjecali, ali opet smo izvukli maksimum. Nismo stali s pecanjem, odradili smo vrhunski, što je rezultat i pokazao. Ulovili smo i najveću od 14 i nešto kilograma i najmanju od kilu i 15 grama, tako da možemo reći da smo sve polovili, i onda pustili, naravno“, kazali se pobjednici.

Ovogodišnji kup okupio je 17 ekipa i ukupno 51 natjecatelja – iz Zeline, Kašine, Zagreba, Virovitice, Brckovljana, Rugvice i Dugog Sela i unatoč vrlo lošim uvjetima, neprekidnog padanja kiše, sve ekipe odradile su natjecanje do kraja, što su na kraju i proslavile. U Lovačkom domu „Fazan“ u Svibju je održano proglašenje pobjednika te ujedno i zajednička svečanost. Tom prilikom nagrađenima prigodne poklone sponzora, kao i medalje i pehare uručio je dopredsjednik ŠRD-a Dugo Selo-Rugvica Vinko Murat, a svima okupljenima se obratio i predsjednik Općinskog vijeća Općine Rugvica Nenad Jakšić.  

„Čestitam svi pobjednicima, kao i svim sudionicima natjecanja koje održano u vrlo teškim vremenskim uvjetima. Ujedno se zahvaljujem svim ribičima koji svojim angažmanom čuvaju naše vodno dobro, brinu o očuvanju okoliša vodnog područja. U srpnju ove godine, Športskom ribolovnom društvu uz ime Dugo Selo dodano je i Rugvica, na čemu vam se također zahvaljujem, a za sve vaše akcije koje ćete imati u budućnosti, imat ćete podršku Općine Rugvica te se nadam kako ćete i na području ove općine uskoro moći realizirati vlastite prostore uz neko od naših jezera. U vama postoji potencijal i za ozbiljnije manifestacije, recimo uz Dan općine, i koje bi bile vezane uz vode, rijeku, jezera, ribolov, a s obzirom na prosječnu dob u ŠRD Dugo Selo-Rugvica koja je oko 40 godina, vi zasigurno imate i snage za to. Nadamo se kako bi vi mogli dostići istu razinu koja je bila unatrag osam godina organizacije slične manifestacije“, poručio je predsjednik OV Rugvica Jakšić.

I.G.O.

  • 11
  • 22
  • 33
  • 44
  • 55
  • 66
  • 77
  • 88
  • 99