Povodom Dana Općine Rugvica, na Trgu dr. Franje Tuđmana održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Tim su povodom dodijeljena Javna priznanja zaslužnim pojedincima. Nagrada za životno djelo, posthumno je uručena dr. Ivanu Horvatiću. Dr. Horvatić je bio prvi liječnik u ambulanti u Rugvici, a svojim je radom dao veliki doprinos razvoju zdravstva i svekolikog života na području Rugvice.

Nagradu je preuzeo, unuk dr. Horvatića, Tin Horvatić.

-Čestitam svim dobitnicima nagrada, kao i Općini koja mladima daje potporu. Kad je moj djed preminuo, meni je najveći strah bio da se on i sva njegova postignuća ne zaborave. Dolaze nova vremena, no te istinske vrijednosti uvijek ostaju iste. Moj djed je stvarno bio utjelovljenje tih vrijednosti. Hvala Općini što je to prepoznala, a ja se nadam kako će upravo takve vrijednosti gajiti i svi ovi dobitnici priznanja- istaknuo je u zahvali Tin Horvatić.

Priznanje za 60-godišnje promicanje društvenog razvoja i kulture posavskog kraja primilo je Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, a nagradu je preuzeo ravnatelj Nenad Haleuš Mali.

Za osvojeno drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske za kadete, priznanje je uručeno i Rukometnom klubu Rugvica, ispred kojeg je nagradu preuzeo kapetan kadetske momčadi Nikola Ivanković, koji je na prvenstvu koje je održano početkom svibnja u Poreču, proglašen MVP prvenstva.

Nagrade najboljim učenicima i studentima

Uz dodjelu Javnih priznanja, načelnik Mato Čičak i predsjednik Općinskog vijeća Nenad Jakšić, dodijelili su i nagrade najboljim učenicima i studentima. Uz priznanje, najbolji su primili i novčane nagrade.

Za školsku godinu 2020/2021. najboljom učenicom generacije Osnovne škole Rugvica proglašena je Jana Juršić.

Najbolji učenici strukovnih škola su; Doris Šoštarić i Matija Munić, dok su najbolji učenici gimnazije Michaela Lončar i Luka Pršlja.

Najbolji studenti diplomskog studija su; Magdalena Martinović i Laura Maček, dok je najbolja studentica preddiplomskog studija Nikolina Tufekčić.iđ

  • sjednica1sjednica1
  • sjednica2sjednica2
  • sjednica3sjednica3
  • sjednica4sjednica4
  • sjednica5sjednica5
  • sjednica6sjednica6
  • sjednica7sjednica7
  • sjednica8sjednica8