KUD Tančec s uspjehom je organizirao još jednu sada već tradicionalnu manifestaciju „Miris ognjišća“ koja je održana po deseti puta uz sudjelovanje sedam udruga.

Uz domaćine manifestacije, svoje stolove i specijalitete ponudili su i KUD Posavka, Udruga umirovljenika, Sindikat udruge umirovljenika, Lovačko društvo Fazan Svibje, KUD Hrvata BiH Rugvica te Savski lađari. Osim što su posjetitelji tijekom cijele večeri mogli uživati u tradicionalnim jelima koja su spravljale naše bake, manifestacija je i natjecateljskog karaktera te se na njoj ove godine tražio najbolji kukuruzni kruh, sarma, makovnjača te domaći pekmezi od šljive i marelice. Pred ocjenjivačkim žirijem kojeg su činili Željko Kukučka, Miroslav Dolovčak te Rozalija Neralić nije bio nimalo lagan ni jednostavan zadatak, jer trebalo je ocijeniti brojna ukusna jela.

-Naše udruge i ove su si godine dale puno truda. Hvala im na tome, kao i svim posjetiteljima koji su nam se pridružili- rekla je predsjednica KUD-a Tančec Željka Baić. Domaćinima je na organizaciji manifestacije čestitao i načelnik Mato Čičak, koji nije mogao kao ni njegovi suradnici, a da ne kuša ono što je bilo spravljeno i ponuđeno za sve posjetitelje.

-Moja je želja, a vjerujem i organizatora da taj broj sudionika raste iz godine u godinu. No, i s ovih sedam moramo biti zadovoljni, jer ovdje je sedam prekrasnih stolova s razno raznim delicijama- istaknuo je načelnik Mato Čičak. Vrhunac večeri bilo je natjecanje u pečenju palačinki, pri čemu su je muški član ekipe pekao palačinke, dok je ženski član imao savjetničku ulogu. Nakon desetominutnog pečenja najboljima su se pokazali Savski lađari, koji su bili i ukupni pobjednici „Mirisa ognjišća“.

-Natjecanje u pečenju palačinki uz odbrojavanje na zidu bilo je pun pogodak. Publika je navijala i svi su bili zadovoljni- o novitetu će predsjednica Baić. Najboljim kukuruznim kruhom može se pohvaliti Dario Dodig (Savki lađari), sarmom Dragica Petek (Udruga umirovljenika), makovnjačom Mara Pranjić (KUD Hrvata BiH), dok najbolji pekmez ima Anica Aličehajić (SUH). Ove godine po prvi su puta dodijeljena i priznanja najboljem vinaru i vinogradaru gdje su nagradu za prvo mjesto osvojili Josip Smolić za graševinu kod vinara, te Miroslav Kovačević također kod vinogradara također za graševinu.

I.Đ.

DSC_6323.jpg DSC_6330.jpg DSC_6341.jpg DSC_6345.jpg DSC_6350.jpg DSC_6361.jpg DSC_6377.jpg DSC_6384.jpg DSC_6386.jpg DSC_6387.jpg DSC_6402.jpg DSC_6407.jpg DSC_6422.jpg DSC_6426.jpg DSC_6448.jpg DSC_6454.jpg DSC_6461.jpg DSC_6468.jpg