________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

U organizaciji Lovnog ureda Dugo Selo te uz domaćinstvo Lovačkog društva Zec Oborovo, na streljani u Oborovu održano je Prvenstvo lovnog ureda u gađanju glinenih golubova u disciplinama parkur i trap. Prvenstvo je okupilo sedam lovačkih društava; LD Strijelac Ježevo 2000, LD Srna Lupoglav, LD Kuna Ostrna, LD Fazan Svibje, LD Sokol Stančić te domaćin LD Zec s ukupno 42 strijelca.  

 

-Zahvaljujući velikoj pomoći naše Općine i načelnika Mate Čička uspijevamo u svim našim aktivnostima. Upravo je on i potaknuo da natjecanje podrže i susjedna Općina Brckovljani i Grad Dugo Selo, koji će zajednički podmiriti sve troškove natjecanja- rekao nam je predsjednik LD Zec Oborovo, Stjepan Kirin istaknuvši kako je trap na ovim prostorima oduvijek jako popularan i cijenjena disciplina.

Prvenstvo je ujedno bilo i kvalifikacijsko za županijsko natjecanje na kojem će boje Lovnog ureda Dugo Selo braniti šest najboljih strijelaca; Mario Genzić, Stjepan Kirin, Matej Špoljarec, Igor Klarić, Luka Mikšaj i Mario Điđa.

-Ovo je sada već tradicija. Zahvala domaćinima na dobro organiziranom natjecanju i pripremi streljane i okoliša kako bi nam bilo što ugodnije ovdje. Nadam se kako će naš Lovni ured dobiti mogućnost organizacije i županijskog natjecanja, jer stvarno ova naša organizacija je najbolja- s ponosom je istaknuo načelnik Mato Čičak, koji je bio i dio pobjedničke ekipe LD Fazan Svibje.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji osvojili su strijelci Fazana iz Svibja, drugo mjesto pripalo je LD Zec Oborovo, dok su treći bili strijelci Sokola iz Stančića. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio strijelac LD Fazan Svibje Mario Genzić, domaća uzdanica Stjepan Kirin bio je drugi, a Matej Špoljarec treći.

Između ostaloga, održano je i natjecanje za fair-play gdje je najbolji bio Dubravko Štikavac, dok je u pokretnom zecu pobjedu odnio Karlo Klarić.

Samo natjecanje pobudilo je i veliki interes javnosti, koja je mogla uživati u odličnom lovačkom gulašu.

 

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - https://www.dugoselska-kronika.hr/lipanj_2021/lovno_streljaštvo_oborovo