Predsjednik Vlade Andrej Plenković uz ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Alardovića sudjelovao je danas na svečanosti uručenja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva "Zaželi – program zapošljavanja žena".

Tom prigodom premijer Andrej Plenković istaknuo je, da je ovaj program omogućio zapošljavanje nezaposlenih i teško zapošljivih žena koje su, brinući se za starije osobe u nepovoljnom položaju, svojim radom doprinijele boljitku zajednice te izrazio zadovoljstvo nastavkom programa.

-Mi smo 2017. lansirali ovaj projekt, on je ostvario jako dobre rezultate, ukupno je financirano 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna, i to bespovratnih, iz sredstava Europskog socijalnog fonda- rekao je Plenković. Među korisnicima danas podijeljenih ugovora je i Općina Rugvica, koja je projekt aplicirala zajedno s Općinom Dubrava, te im je dodijeljeno bespovratnih nešto više od 1,6 milijuna kuna.

-Sredstva su ostvarena u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova uz stopu vlastitog financiranja od 0 posto- istaknuo je načelnik Mato Rugvica. Kroz ovaj projekt na području Rugvice bit će zaposleno 5 žena, a na području Dubrave 3.

- Ovim projektom daje se mogućnost zaposlenja žena koje su dugo nezaposlene i teško bi pronašle zaposlenje, kako bi odradile potrebne godine za mirovinu. Ono što me naročito raduje je to što ćemo na ovaj način uz zaposlenje žena pomoći i našim starijim i nemoćnim mještanima, kako bi im olakšali svakodnevni život- rekao je načelnik Mato Čičak. I.Đ.