________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i načelnikom Rugvice Matom Čičkom obišao je u srijedu nasip u Hrušćici.

Zoran Đuroković podsjetio je na lanjski kolovoz kada je Sava zaprijetila ne samo Zagrebu, već i Rugvici, gdje su veliki napori uloženi upravo u Hrušćici, gdje je voda u jednom trenutku počela prolaziti kroz nasip.

-Znamo svi da smo u noći sa 6. na 7. kolovoza imali veliku intervenciju brojnih snaga od vatrogasaca do domaćih stanovnika. Tada smo uspjeli sanirati nasip i nije bilo potrebe za slanjem poruka za evakuacijom, jer ovaj nasip štiti oko 10 tisuća stanovnika. Tu nismo stali, već smo nastavili s ishođenjem potrebnih dokumenata tako da smo objavili natječaj i po okončanju natječaja kreće rekonstrukcija 7,1 kilometra nasipa od Hrušćice do Novaka Nartskih- rekao je Đuroković.
Hrvatske vode u ovu će investiciju uložiti nešto manje od 10 milijuna eura.
-Vrijedan projekt sa strane Rugvice, ali isto tako upoznati smo i s projektom koji Hrvatske vode provode i na desnoj obali Save na području susjedne Općine Orle i Grada Velike Gorice, gdje se ulaže 14 milijuna eura. To je samo dio velikih investicija u vodno-komunalno gospodarstvo, zaštitu od poplava i aglomeracije u našim mandatima. U taj segment od 2016. pa do danas uloženo je 4,4 milijarde eura koji su unaprijedili cijeli sustav vodno-komunalnog gospodarstva i zaštitite od poplava- istaknuo je premijer Andrej Plenković.
Kroz najavljenu rekonstrukciju nasip će se nadvisiti i ojačati.  
-Radovi uskoro kreću na najkritičnijem dijelu u našoj općini, a time ćemo riješiti probleme koje smo imali s rijekom Savom. Drago mi je što smo tako veliki problem riješili uz pomoć Hrvatskih voda, ali i Vladu i premijera Andreja Plenkovića- naglasio je načelnik Rugvice Mato Čičak. (IĐ)

  • DSC_2704__kopijaDSC_2704__kopija
  • DSC_2709__kopijaDSC_2709__kopija
  • DSC_2725__kopijaDSC_2725__kopija
  • DSC_2736__kopijaDSC_2736__kopija
  • DSC_2747__kopijaDSC_2747__kopija
  • DSC_2755__kopijaDSC_2755__kopija