Briga za sve mještane i njihove potrebe misao je vodilja općinskog vodstva Općine Rugvica. Posljednjih godina napravljen je veliki iskorak po ulaganju u komunalnu infrastrukturu, pri čemu nisu zaobiđeni niti društveni domovi kojima se koriste brojne udruge. U tom smjeru ide se i dalje, jer na općinsku je adresu stigla sjajna vijest o dobivanju sredstava za energetsku obnovu domova.

 

Naime, Fond za zaštitu okoliša i energetsku obnovu odobrio je bespovratna sredstva za energetsku obnovu društvenih domova u Črncu Dugoselskom, Obedišću Ježevskom i Preseki Oborovskoj. Za sva tri doma odobren je iznos veći od 660 tisuća kuna.

-Prijavili smo se u nadi da ćemo dobiti određena sredstva, a nama su eto prošle sve tri prijave. Velika je to stvar, jer naši domovi nakon ovih zahvata dobit će novi izgled. Osim toga, tradicija vatrogastva na našem je području duboko ukorijenjena te naši vatrogasci zavrjeđuju da imaju uređene prostore- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Isto tako, Općina je putem natječaja Zagrebačke županije osigurala bespovratna sredstva za obnovu doma u Oborovu u iznosu od 300 tisuća kuna, dok je ranije ove godine Županija u svome proračunu za obnovu društvenog doma u Ježevu osigurala više od 200 tisuća kuna.

-Sretan sam i zadovoljan ovakvim vijestima, jer tijekom 2019. godine riješit ćemo i urediti veliku većinu naših domova- sa zadovoljstvom će načelnik Mato Čičak.IĐ