________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Učenici 3. razreda OŠ Rugvica pod mentorstvom učiteljice Danijela Klajn u nastavnoj godini 2020/2021. ostvarili su iznimne rezultate na državnim, ali i međunarodnim natjecanjima.

 

Početkom listopada 2020. učenici odjela nagrađeni su s 4 europske oznake kvalitete rada na projektima te s 3 nacionalne nagrade. Projekti su bili realizirani u školskoj 2019./2020. godini.

Na Državnom matematičkom natjecanju Klokan, u listopadu 2020., u kategoriji Pčelica, Robert Š. i Magdalena G. ostvarili su nagradu jer je njihov uspjeh uvršten u prvih 10% najuspješnijih iz RH.

U prosincu 2020. Robert Š. , ali i čitav razredni odjel, nagrađeni su 3. nagradom na likovnom natječaju Za Zemljin spas ja dižem svoj glas. Natječaj je provela Školska knjiga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na Državno natjecanje iz matematike Mathema (ekipno natjecanje) prijavile su se dvije ekipe učenika odjela po tri člana Maja M., Gabriel K., Elena D., Magdalena G., Robert Š., Dora A.

U prvoj fazi natjecanja (05. svibnja) obje ekipe ostvarile su zavidne rezultate (1. i 2. mjesto) te su se plasirale za završnu 2. fazu.

U finalom natjecanju koje je održano 28. svibnja 2021. jedna ekipa učenika ostvarila je 3. mjesto (nagrađena vrijednim nagradama organizatora natjecanja), a jedna 5. mjesto.

Dora A., Magdalena G., Elena D. i Tia P. sudjelovale su na Međunarodnom natjecanju/simpoziju Global Teacher Technology u kategoriji inovacija.

Prijavljeni projekt je nominiran. 28. veljače 2021. učenice su predstavljale realizirani projekt pred 16 međunarodnih sudca putem ZOOM aplikacije. Komunikacija se odvijala na engleskom jeziku.

Učenice odjela ostvarile su zlatne medalje te su pohvaljene od organizatora GTA simpozija.

Poveznica prikazuje proglašenje pobjednika natjecanja: https://youtu.be/q6309GpVlyc

Povodom Dana matematike, 14. ožujka 2021., učenici odjela sudjelovali su na Međunarodnom kvizu iz matematike. Čak 5 učenika postiglo je zapažene rezultate te je nagrađeno.

Na Međunarodno natjecanje talenata u kategoriji Handmade u organizaciji The Circle of Legends nominirana je učenica Laura Š. koja je predstavila svoj talent pred međunarodnim sudcima na engleskom jeziku.

Na svečanoj ceremoniji , održanoj 22. travnja 2021., Laura je osvojila zlatnu medalju, tj. prvo mjesto u kategoriji Handmade.

Na Međunarodnom natjecanju kompjuterskog crteža i kolaža u organizaciji Zavoda za školstvo Crne Gore i UNICEF-a Crne Gore učenica Magdalena G. nagrađena je 3. lipnja Specijalnom nagradom za izrađeni kompjuterski crtež „Strpljen spašen”.

 1. lipnja Mia K. i Magdalena G. sudjelovale su na finalnom Međunarodnom natjecanju likovnih radova International Talents for Global Empowerment putem ZOOM aplikacije.

U mnogobrojnoj konkurenciji i cjelodnevnom sudjelovanju učenice su predstavile svoje likovne radove na temu 17 ciljeva održivog razvoja.

Likovni radovi i Mije i Magdalene nominirani su među 10 najuspješnijih (zbroj bodova članova žirija).

Osim pojedinačnih i ekipnih natjecanja svi učenici odjela predstavili su svoju kreativnost na Državnoj smotri projekta Pjevam, sviram, plešem koju je organizirala Agencija za odgoj i obrazovanje 10. i 11. lipnja 2021.

Isti projekt predstavljen je i na Državnom skupu učitelja Glazbene kulture 24. lipnja 2021.

Tijekom nastavne godine učenici odjela poticani su na osmišljavanje legende o Rugvici.

Reciklažom legendi svijeta osmišljena je, napisana i digitalno obrađena legenda „Horongvica”. Legenda je izrađena i u digitalnom obliku, s mogućnošću transmedijalnosti (platforma Edmodo).

Čitanjem legende učenicima se pruža mogućnost istraživanja u STEM područjima.

Krajem kolovoza Horongvica će biti predstavljena na 5. konferenciji pripovijedanja s međunarodnim sudjelovanjem u Varaždinu.

 

 • 3._mjesto_mat._natjecanje_Mathema3._mjesto_mat._natjecanje_Mathema
 • Dora_GTA-15.-28._veljače_2020_zlatna_medaljaDora_GTA-15.-28._veljače_2020_zlatna_medalja
 • Elena_GTA-_15-28._veljače_202_zlatna_medaljaElena_GTA-_15-28._veljače_202_zlatna_medalja
 • Horongvica_naslovnica_legendeHorongvica_naslovnica_legende
 • LikLik
 • Likovni_rad_ciljevi_održivog_razvoja_međunarodna_kategorija_MagdalenaLikovni_rad_ciljevi_održivog_razvoja_međunarodna_kategorija_Magdalena
 • Magdalena_GTA-15-28._veljače_2020_zlatna_medaljaMagdalena_GTA-15-28._veljače_2020_zlatna_medalja
 • Magdalena_G_nominacija_17_ciljeva_održivog_razvojaMagdalena_G_nominacija_17_ciljeva_održivog_razvoja
 • Maja_M._DabarMaja_M._Dabar
 • Mathema_05._05._2021._rezultatiMathema_05._05._2021._rezultati
 • Mia_K_nominacija_17_ciljeva_održivostiMia_K_nominacija_17_ciljeva_održivosti
 • Nagrađeni_likovni_rad_Fonda_za_zaštitu_okolišaŠk._knjige_ŠoštarićNagrađeni_likovni_rad_Fonda_za_zaštitu_okolišaŠk._knjige_Šoštarić
 • Strpljivost_Magdalena_GrgićStrpljivost_Magdalena_Grgić
 • Tia_GTA-15-28._veljače_2020_zlatna_medaljaTia_GTA-15-28._veljače_2020_zlatna_medalja