U vrijeme kad lokalnom glazbenom scenom pale i žare narodnjaci i razni „kuruza“ bendovi pravo je osvježenje, u sklopu manifestacije Prosnicac u Rugvici, bilo čuti domaće rokere E.N.V.I. - glazbenu skupinu pod vodstvom okorjelog rokera Drage Pešuna, na svom prvom samostalnom koncertu koji je održan 29. prosinca u šatoru na glavnom rugvičkom trgu.

Drago je okupio četvoricu mladića, Emanuela, Nathaniela, Viktora i Ivora, gotovo još dječake, iz Rugvice i Dugog Sela i oformio bend koji preferira žestoki rokerski sound te ih je, u samo pola godine rada, uspio dovesti na zavidnu razinu glazbene kvalitete koju su, nakon pretpremijere na ovogodišnjim Starim jelima u Dugom Selu, još jednom pokazali i na rugvičkom nastupu.

Osim što im je usadio ljubav prema ovoj vrsti glazbe i naučio ih svirci, Drago je osmislio i pravi rokerski stajling te preuzeo ulogu vokalnog solista koju je također odradio više nego uspješno. Pohvalno je i to što su, s obzirom na kratko razdoblje rada benda, osim interpretacije poznatih stvari stranih i domaćih rokera, Envijevci zasvirali i nekoliko vlastitih uradaka i pokazali da su ozbiljno zagrizli u rokerske vode.

Zadovoljna je bila i publika, posebno ona srednjih godina koja je prevladavala brojem, jer se još jednom pokazalo da pravi žestoki rock and roll još uvijek nije mrtav u Rugvici.

Zato skidamo kapu Dragi Pešunu junioru, a Grupi E.N.V.I. želimo još puno ovakvih svirki! N.H.M.

f1.JPG f2.JPG f3.JPG f4.JPG f5.JPG f6.JPG f7.JPG