DVD Oborovo sigurno korača prema prvom stoljeću rada. Vatrogasni počeci u Oborovu sežu u 1929. kada je osnovano društvo koje je opstalo do današnjih dana. U posljednje dvije godine ponovno se unutar društva zakotrljala pozitivna priča te je društvo aktivno na svim poljima djelovanja – od osnovne preventive pa do sudjelovanja i organizaciji brojnih društvenih događanja.


Napore koje društvo ulaže prepoznati su i od strane Općine i općinske vatrogasne Zajednice zahvaljujući kojima je krenula obnova Vatrogasnog doma, koje je dobilo novo krovište, a ovih dana kraju se privode i radovi na sanitarnom čvoru, čime će se riješiti višegodišnji problem. Također, u najavi je i energetska obnova doma, koja će obuhvatiti postavljanje nove fasade i stolarije, čime će prostor dobiti novu i oku ljepšu sliku. Osim toga, prošle jeseni stiglo je i novo interventno vozilo, a da se oborovski vatrogasci njim znaju služiti pokazala je nedavna vatrogasna vježba.
-Za nama je zaista jedno plodonosno i uspješno razdoblje u kojem smo realizirali brojne planove. Hvala svima koji su pomogli u tome, a napose članovima društva koji su uvijek tu kada zatreba. Svakako raduje i ponovno intenziviranje rada s djecom, jer ona su naša budućnost i zalog daljnje opstojnosti društva- kazao nam je predsjednik DVD-a Oborovo Velimir Krznar.
No, stajanja u Oborovu nema, Društvo je naime s uspjehom prošlo na natječaju Zagrebačke županije koja je za projekt nabavke vatrogasne opreme osigurala 18 tisuća kuna.
-Dobivena sredstva iskoristili smo za kupnju vatrogasnih kaciga, potkapa, rukavica i dviju vatrogasnih sjekirica s futrolama. Hvala Zagrebačkoj županiji što nas prati i prepoznaje naše potrebe, jer i prošle godine putem natječaja doznačena su nam određena sredstva. Svaka kuna dobro dođe i utroši se na za to predviđen način- ističe Krznar.
Mjesta odmoru i opuštanju u društvu nema, jer za kraj kolovoza treba pripremiti djecu za vatrogasno natjecanje u Ježevu i Rugvici, ali i pripomoći KUD Posavka u skorašnjoj organizaciji manifestacije Pjesmom i plesom kroz Oborovo. (IĐ)