________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Povodom Antunova u Ježevu je misnim slavljem proslavljen blagdan ovoga sveca. Tim je povodom ispred Vatrogasnog doma održana i primopredaja novog navalnog vatrogasnog vozila, koje je od strane Vatrogasne zajednice Općine Rugvica predano DVD-u Ježevo, koje će 2025. godine proslaviti punih 100 godina rada i djelovanja.

 

Kako je istaknuo predsjednik Vatrogasne zajednice Dražen Vlahović, ovo je drugo vozilo koje je suradnjom Zajednice i Općine nabavljeno ove godine, nakon što je proljetos nabavljeno vozilo u koje je ugrađen visokotlačni modul, koje je predano na korištenje DVD-u Svibovski Otok. Uz predsjednika primopredaji je nazočio i novoizabrani zapovjednik Mario Popović, koji je svome kolegi iz DVD-a Ježevo i uručio ključeve novog vozila, čija je vrijednost 600 tisuća kuna.

-Vozilo nam puno znači, ali nas obvezuje i na još veću odgovornost prema Zajednici, kao i cijelom društvu- kazao je zapovjednik DVD-a Ježevo Dražen Debeljak.

Osim novog vozila, Općina je u proteklom razdoblju u Ježevu energetski obnovila vatrogasni dom, te uredila sanitarne prostore u unutrašnjosti doma, kako bi društvo koje danas ima 120 članova imalo što bolje uvjete za rad.

-Smatram da naše društvo ima dobru budućnost, jer imamo puno mladih članova, koji pokazuju veliki interes za vatrogastvo- poručio je predsjednik DVD-a Ježevo Sreten Hrdan.

Suradnja Vatrogasne zajednice i Općine i više je nego dobra, što je pokazala i današnja primopredaja vozila, ali i sveukupna briga Općine za svekoliku vatrogasnu obitelj i njihove potrebe, jer uz financiranje redovite djelatnosti, Općina je u svome proračunu za nabavku vozila osigurala milijun kuna pa se tako do kraja godine očekuje dolazak još jednog vozila.

-Možemo biti sretni i ponosni što ćemo uskoro pokriti sve potrebe naših vatrogasaca. Nećemo stati na tome, već ćemo i dalje pomagati naše vatrogasce, kojima se zahvaljujem na odličnoj suradnji. Podižemo naše vatrogastvo na jednu višu razinu- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

 

  • DSC_8449DSC_8449
  • DSC_8454DSC_8454
  • DSC_8460DSC_8460
  • DSC_8463DSC_8463
  • DSC_8475DSC_8475
  • DSC_8491DSC_8491
  • DSC_8493DSC_8493
  • DSC_8497DSC_8497
  • DSC_8505DSC_8505