________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Obavještavamo vas kako će se u organizaciji Lovačkog društva ZEC Oborovo, općine Rugvica i OŠ Rugvica tijekom 18. i 19. lipnja 2021. s početkom u 17,00 sati na prostoru lovačkom doma i njegovoj okolini održati projekt DJECA U PRIRODI – EDUKACIJA I JAČANJE SVIJESTI DJECE O OKOLIŠU. Lovački dom nalazi se na adresi Lovački put 10 u Oborovu.

 Radi se o višegodišnjem projektu koji je LD ZEC prepoznalo kao sukladno svom Statutu u segmentu obrazovnih i kulturnih programa i projekata kako bi promicalo obrazovanje, djelovalo afirmativno na mlade razvijajući njihove etičke standarde u segmentu zaštite prirode i okoliša.

Kroz inovativni pristup lokalnoj zajednici, projekt nastoji potaknuti razmjenu znanja i informirati djecu i mlade kroz edukativne radionice (o recikliranju vrijednih sastojaka otpada, autohtonim vrstama životinja, osnovama tradicionalnog načina ribarenja itd.). Projektom će se stvoriti nova znanja kod mladih i naučiti ih novim vještinama koje će se održati i nakon njegovog provođenja te izgraditi stajališta o vrijednosti eko sustava, razmjeni iskustava, volonterskom radu i slobodnom vremenu.

Ovom prilikom pridružiti će nam se djeca četvrtih razreda OŠ Rugvica i njihovi roditelji, volonteri te mladi lovci. Očekuje se oko 100 sudionika odnosno broj će biti prilagođen sukladno epidemiološkim mjerama. Također, program će po potrebi biti prilagođen i djeci s teškoćama u razvoju.

Rad društva bazira se na volonterskom radu i aktivnostima svih redovitih i pridruženih članova i nastavak je dobre suradnje s drugim društvima i savezima, koji se uvijek rado odazovu i sudjeluju u projektima i akcijama društva. Na ovaj se način direktno doprinosi promociji volonterstva i uspostavi novog modela umrežavanja na razini Zagrebačke županije.

Vrijednost projekta prepoznala je i Zagrebačka županija koja je djelomično sufinancirala provođenje ovog programa, a kojoj se LD Zec Oborovo i ovim putem zahvaljuje.

 

IMG 20210617 WA0000 IMG 20210617 WA0001