U sklopu studijske posjete 27 predstavnika gradova, općina i EU delegacije iz Turske posjetilo je Općinu Rugvica. Tamo ih je dočekao i ugosti načelnik Mato Čičak sa svojim suradnicima te ih je tom prilikom upoznao s provođenjem projekata sufinanciranih iz europskih fondova, infrastrukturnim projektima, projektima u području zaštite okoliša te općenito o suradnji s državom, gradovima i općinama.

-Uz pomoć Hrvatske zajednice općina prezentirali smo im kako to funkcionira u jednoj uspješnoj općini. Impresivno je kada napravimo prezentaciju delegacijama koje su dolazile. Vidim s druge strane veliko zanimanje, tako da smo ih uspjeli i impresionirati, jer ovdje je dosta toga napravljeno, a ono najveće tek dolazi poput vrtića, naše poslovne zone i svega drugoga, a to je dokaz da je naša općina uspješna i prepoznata na svim razinama- istaknuo je tom prilikom načelnik Mato Čičak.

Između ostaloga, delegacija je obišla i novoizgrađeno reciklažno dvorište te uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Prije upoznavanja s uspjesima Rugvice, turska je delegacija u potrazi za dobrim primjerima provedbe EU projekata i postignutih rezultata tih projekata u smislu unapređivanja života u lokalnoj zajednici, posjetila i Zaprešić.

I.Đ.

DSC_0389.jpg DSC_0393.jpg DSC_0395.jpg DSC_0402.jpg DSC_0427.jpg DSC_0439.jpg DSC_0455.jpg DSC_0461.jpg DSC_0469.jpg DSC_0479.jpg