________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
Rugvički vijećnici donijeli su na posljednjoj sjednici Zaključak o organizaciji manifestacija povodom Dana Općine, koji će trajati od 15. kolovoza do 18. rujna.
 
 
Također, imenovano je i Povjerenstvo za pripremu obilježavanja Dana Općine, dodjelu nagrada za osobiti razvoj ili doprinos promociji Općine Rugvica, te dodjelu nagrada najuspješnijem studentu-apsolventu, maturantu i učeniku generacije OŠ Rugvica.
Ovogodišnja manifestacija započinje proslavom Velike Gospe u Jalševcu Nartskom 15. kolovoza, a nastavlja se Pjesmom i plesom kroz Oborovo (3. rujna), županijskim vatrogasnim natjecanjem (4. rujna), jubilarnim 10. Ribarsko-lađarskim večerima (10. rujna), Kupom Posavine u streljaštvu (11. rujna), velikim koncertom Harisa Džinovića (16. rujna), Moto susretima (17. rujna), Vatrogasnim kupom DVD-a Rugvica (18. rujna) te Rugvički trk (18. rujna).
-Za svakog ponešto smo pripremili. Ribarsko-lađarska večer kruna je naših Dana Općine, a u sklopu toga bit će i izložba postavljena od strane Savskih lađara. Ponosan sam na sve naše udruge, jer svaka od njih nosi jednu manifestaciju zbog čega mi je drago da se održavaju u sklopu Dana Općine- poručio je načelnik Mato Čičak. (IĐ)