Zaposlenika s lokalnog područja oko 10 posto

Kraj ljeta donijet će i početak rada IKEA-e u Rugvici, a sam datum otvaranja švedska tvrtka objavit će nakon što dobiju uporabne dozvole. Njeno otvorenje željno očekuju domaći kupci, ali i oni iz susjednih zemalja poput BiH, kojima će to biti najbliža IKEA. 

Po namještaj i ostali asortiman neće se više morati putovati do Graza, talijanskog Villesea ili do Budimpešte, a prva njena robna kuća u Hrvatskoj površinom 38 tisuća kvadratnih metara veća je od navedenih i spada u skupinu većih robnih kuća tog tipa. IKEA je svojim dolaskom otvorila poslovnu zonu u Rugvici, a zbog izgrađene infrastrukture otvorena je i novim potencijalnim investitorima. Što se tiče zapošljavanja, nakon više valova natječaja i u konkurenciji od oko 20.000 zainteresiranih, zaposlenicima IKEA-e postalo je ukupno 340 osoba. "S područja Rugvice, Dugog Sela, Ivanić Grada i Sesveta zaposleno je 40 osoba, dakle nešto više od 10 posto", saznajemo od Jelene Granić, IKEA-ine PR menadžerice. Već u prvoj godini očekuje se posjet oko tri milijuna kupaca koji će moći birati između 9.500 artikala što je i puni asortiman tvrtke IKEA. Na otvorenju, po najavama, neće biti posebnih popusta. Katalog s ponudom asortimana bit će objavljen na hrvatskom jeziku prije otvorenja, dostavljen svim kućanstvima u bližoj okolici robne kuće, a zajedno s cijenama će biti dostupan i na IKEA-inim internetskim stranicama. 
Također, pristup IKEA-i omogućen je novim cestovnim prstenom. Kako nam je rekla koordinatorica odnosa s javnošću HAC-a Kata Kuprešak, sve aktivnosti vezane za rekonstrukciju čvora Ivanja Reka su u završnoj fazi i planirani rok puštanja u promet je krajem kolovoza.

 

AMŠ