Svake godine neposredno pred Korizmu KUD Hrvata BiH Rugvica pobrine se prikazati bogatstvo tradicionalne domaće kuhinje. Nisu razočarali niti ovoga puta, te su se u Društvenom domu u Jalševcu Nartskom mogli probati brojni specijaliteti, spravljeni baš onako kako su to nekada spremalo. Upravo zbog toga ne čudi niti naziv manifestacije „Bakina kuhinja“, koja je i ovoga puta ponudila slasne pite, pogače, sarmu, suhomesnate delicije kao i razne kolače.

 

-Trudimo se da ova naša manifestacija bude što bolja i što posjećenija. Lani smo otvorili vrata i nadam se kako će svake godine biti sve bolja- kazao nam je predsjednik KUD-a Hrvata BiH Rugvica Mario Jozipović, pohvalivši sve vrijedne domaćice koje su sudjelovale u pripremi hrane.

-Pripremili smo jedan lijep slijed jela od doručka, ručka pa sve do večere. Pite su najtraženije, to je naš specijalitet koji svi radu spravljaju, ali i jedu- poručio je Jozipović.

Podršku manifestaciji svojim je dolaskom dao i zamjenik načelnika Nenad Jakšić.

-Ovo je šesta godina kako nas članovi KUD-a razvesele ovom manifestacijom na kojoj su pripravljena jela, onako kako su to činile njihove bake. Veseli činjenica što ti ljudi nisu zaboravili na kulturnu baštinu svoga kraja, kao i gastronomsku ponudu- istaknuo je Jakšić.

Posjetitelji su sa sobom trebali ponijeti samo riječi podrške i dobro raspoloženje, kojeg nije nedostajalo.

DSC_1191.jpg DSC_1193.jpg DSC_1194.jpg DSC_1197.jpg DSC_1199.jpg DSC_1204.jpg DSC_1210.jpg DSC_1215.jpg DSC_1220.jpg DSC_1227.jpg DSC_1231.jpg