________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Stigla je i službena potvrda vijesti o kojoj se dosta dugo govorilo samo u kuloarima, naime nedavno imenovani povjerenik GO HDZ-a Dugo Selo Stipo Velić, koji je dobio sva prava, obveze i nadležnosti predsjednika gradske organizacije, dostavio nam je službenu odluku Županijskog odbora HDZ Zagrebačke županije, od 20. travnja ove godine, u kojoj se navodi da je Županijski odbor stranke na sjednici održanoj toga dana donio Odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Dugog Sela. Istoga dana Stipo Velić je imenovan za povjerenika gradskog odbora, a dužnost mu je u roku od šest mjeseci, od naprijed navedenog datuma, kada je odluka i stupila na snagu, provesti izbore za predsjednika i potpredsjednike GO HDZ Dugo Selo.

U obrazloženju odluke Županijskog odbora kao razlozi raspuštanja GO HDZ Dugo Selo navedeni su opstruiranje, od strane dosadašnjeg predsjednika i dijela članova gradskog odbora, provođenja unutarstranačkih izbora za članove Županijskog odbora, nadzornog odbora te izaslanika na 19. sabor stranke čime su, kako se navodi, uskraćena temeljna članska prava članovima stranke iz Dugog Sela te neprovođenje odluke Nacionalnog vijeća HDZ-a o održavanju unutarstranačkih izbora, a što predstavlja tešku povredu Statuta HDZ-a.

Na teret dosadašnjem predsjedniku stavlja se i nepoštivanje stranačke odluke o obvezi održavanja sjednica Gradske organizacije najmanje jednom mjesečno i dostavljanje zapisnika o održanim sjednicama Županijskom odboru.

Također, na teret bivšem dugoselskom stranačkom vodstvu stavljaju se, stoji u obrazloženju odluke o raspuštanju, i teško narušeni međuljudski odnosi i podijeljenost u članstvu stranke što, kako je navedeno, potvrđuju i brojni podnesci, peticije, žalbe i prigovori na rad dosadašnjeg predsjednika i pojedinih članova Gradskog odbora HDZ Dugo Selo.

Na koncu, dosadašnjem vodstvu stranke u Dugom Selu, kao krimen se navode i sve lošiji rezultati stranke na lokalnim izborima za što se odgovornost prvenstveno pripisuje samovolji, inertnosti i neodgovornosti dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora HDZ Dugo Selo.

Prema riječima novoimenovanog povjerenika GO HDZ Dugo Selo Stipe Velića, datum održavanja prijevremenih unutarstranačkih izbora za novo vodstvo gradske organizacije još uvijek nije određen. nhm

stipe velić