________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Građanska inicijativa Drugo Selo, koju u Gradskom vijeću zastupaju Kristina Jelečki, Mihael Pinter i Siniša Kljajić, će podržati suradnju s Nezavisnom listom Nenada Paniana, odnosno strankom Fokus te time stvoriti većinu u Gradskom vijeću Grada Dugo Selo.

 

Programska suradnja temeljena je na sličnosti predizbornih programa.

Ovoj odluci je prethodio niz radnih sastanaka na kojima smo iznijeli Zahtijevanja, dokument u kojima smo za podršku gradonačelniku i izabranim kandidatima s njegove liste zatražili ostvarenje slijedećih točaka:

  1. a) analizu postojećeg koncepta korištenje fondova Europske unije
  2. b) definiranje razine izvršenosti započetih projekta koje izvršna vlast trenutno izvodi
  3. b) pokretanje postupka izgradnje stambeno-zdravstvenog objekta za starije i nemoćne sugrađane i definiranje strategije osiguranja mjesta u vrtićima
  4. c) primjena digitalnih rješenja u gradskim tijelima i tvrtkama
  5. d) pokretanje stručne rasprave i dijaloga oko prostorno planske dokumentacije
  6. f) funkcionalizacija mjesnih odbora s ciljem da predstavnici izvršne i predstavničke vlasti izađu iz zgrade gradske uprave na teren, vatrogasne domove gdje bi se vodio dijalog s građanima

Nakon Zahtijevanja, Građanska inicijativa Drugo Selo je definirala svoje stavove oko ljudi u stalnim i povremenim odborima Gradskog vijeća.

Na kraju, zatražili smo mjesto predsjednika Gradskog vijeća u smislu osigurača prethodno navedenih točaka razgovora i pregovora.

Odlučno i odgovorno ulazimo u rad Gradskog vijeća u kojem želimo voditi dijalog.

Na kraju ovog istupa za javnost želimo zahvaliti sugrađankama i sugrađanima koji su nam dali glas na izborima te vas uvjeriti da ćemo poduzeti sve kako bi naš obraz pred vama ostao čist.

Ukoliko se sve navedeno ne ostvari Građanska inicijativa Drugo Selo neće biti dio većine u Gradskom vijeću Grada Dugo Selo.

                                                                                                       Kristina Jelečki

                                                                                                       Mihael Pinter

                                                                                                       Siniša Kljajić