Domovinski pokret Dugo Selo danas je službeno predstavio svog kandidata za gradonačelnika – Luku Tkalčevića te kao njegovu zamjenicu Anamariju Jurković, a njima se pridružio i kandidat DP-a za župana Zagrebačke županije Domagoj Lovrić.

 

„Ovdje smo za primjer mladim ljudima koji žele bolju budućnost za sebe i svoju djecu. Kao suprug i otac dvoje djece brine me egzistencija i budućnost djece; hoću li im pružiti sigurno i sretno djetinjstvo; želim da izrastu u kvalitetne ljude koji u mojoj starosti neće me napustiti jer moraju potražiti posao i egzistenciju izvan domovine. Nezamislivo mi je da ću jednog dana im morati djeci da ovdje nema nade i da svoje kvalitete nemaju gdje pokazati jer žive u državi gdje se snovi ne ostvaruju. Zato sam danas 5 do podne jer krajnje vrijeme za promjene. Želim promjene za sve. Nepotkupljiv sam i ustrajem u ostvarivanju ciljeva za boljitak društva i sredine u kojoj živim. Mi mladi smo budućnost. Želimo nove vrtiće, nove škole, nove dječje i školske parkove, adekvatno opremljene. Želimo razvijati kulturu i sport u našem gradu. Želimo dovući poduzetnike i gospodarstvenike. Dugo Selo raste i želimo da bude po mjeri svakog građanina. Nećemo vam obećavati brda i doline jer živimo u realnom svijetu i od lažnih obećanja nemamo nikakve koristi. Bili smo djeca iz vaših ulica, odrasli smo s vama u skromnim obiteljima i naučili smo koliko vrijedi svaka kuna, znamo cijeniti i znamo da nije lako. Mi želimo ponuditi rješenja za sve goruće probleme, želimo završiti svaki započeti projekt, želimo boljitak građana, korak po korak. Mi nismo ni populisti, niti elitisti, mi smo budućnost i mi nudimo promjene“, stoji u obraćanju Tkalčevića.

Kandidat za župana Zagrebačke županije Domagoj Lovrić istaknuo je da je Tkalčević i kandidati DP-a su „pravi kandidati za Dugo Selo – jer grad mladih upravo traži mlade, perspektivne i poduzetne ljude kao što su oni“. Lovrić smatra da je potrebno staviti mlade ljude na liste jer Domovinski pokret u njima vidi „mašinu i pokretačku snagu promjena“. „Želimo okupljati takve ljude ne samo u Dugom Selu, već i u Zagrebačkoj županiji, a onda i u cijeloj Hrvatskoj“, poručuje Lovrić.

Na pitanje novinara o razlozima nekandidiranja predsjednika DP-a Dugo Selo Damira Mesića na mjesto gradonačelnika, Lovrić navodi:

„Predsjednik Mesić se povukao sam iz njemu poznatih razloga. Ne bi ulazio u komentiranje zašto se to dogodilo i na koji način. Nitko gospodina Mesića nije istjerao i uopće ne želim povlačiti tu negativu. Mi ovdje imamo mlade ljude, koji znaju, koji mogu i koji hoće. Tko želi biti prvi, neka bude i posljednji – to je načelo kojim se povodi Domovinski pokret u svakom našem ogranku. Dakle, mi smo timski igrači i u nijednom ogranku ne može biti „one man show“. Dakle, tko želi biti prvi, treba znati služiti drugima, jer tko ne zna služiti drugima, nema mjesta u Domovinskom pokretu“.

I.G.O.

 

  • 11
  • 22
  • 33