Članovi i simpatizeri HDZ-a Dugo Selo, uz podršku koalicijskih partnera iz stranaka Milan Bandić 365 i Stjepan Kožić, održali su sinoć, u prostorijama NK Dugo Selo, tradicionalno predblagdansko druženje „Plavu noć“.

 

Nazočne je uvodno pozdravio predsjednik gradske organizacije HDZ-a Darjan Budimir koji je podsjetio na rad stranke tijekom tekuće godine i, kako je rekao, veliku pobjedu na izborima za vijeća mjesnih odbora koja je ostvarena uz pomoć koalicijskih partnera. Kako stanje u stranci, tako i odnos s koalicijskim partnerima Budimir je ocijenio odličnim, a pohvalio se i sa stabilnim stanjem u Gradskom vijeću kojim on predsjedava, a koalicija ima deset, od sedamnaest gradskih vijećnika. Nabrajajući projekte koje hdz-ova koalicija u gradu podupire istaknuo je izgradnju treće osnovne škole, izgradnju spomen obilježja hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, ali i to da je HDZ podržao uređenje prostora ispred zgrade POU Dugo Selo, ali kako je, zbog upozoravanja na određene nepravilnosti tijekom izvedbe tog projekta, dio medija pogrešno interpretirao njihove stavove pa se u javnosti mogao steći dojam o protivljenju koalicije tom projektu. Budimir je istaknuo i kako je zahvaljujući većini u Gradskom vijeću u proračunu Grada za sljedeću godinu osigurana financijska potpora uređenju crkve u Lukarišću te pastoralnog centra u Dugom Selu.

U ime županijske organizacije HDZ Zagrebačke županije, nazočne je pozdravio njezin tajnik Mato Čičak, pohvalivši rad dugoselske gradske organizacije HDZ-a i rekavši kako se više ne smije dozvoliti da HDZ, kao najjača stranka s najvećom potporom birača, nema u Dugom Selu svog gradonačelnika. Čičak je, kao i prije njega Budimir, pozvao sve članove i simpatizere stranke da u nedjelju izađu na predsjedničke izbore i podrže Kolindu Grabar Kitarović kao svog jedinog kandidata, pri tom oštro kritiziravši protukandidata Miroslava Škoru koji je, kako je rekao Čičak, sve dobio od HDZ-a, a sada ga izdao i svojom kandidaturom zapravo pomaže Zoranu Milanoviću.

U ime koalicijskih partnera nazočne je pozdravio predsjednik dugoselskog ogranka Stranke Stjepan Kožić Josip Horvatiček.

1.JPG 2.JPG 3.JPG 4.JPG 5.JPG 6.JPG