Izbori u protiču mirno, nema nepravilnosti na biračkim  mjestima u Dugom Selu

Odaziv birača na drugi krug lokalnih izbora u Zagrebačkoj županiji do 16,30 sati je 22,91 posto. Podsjećamo, Hrvatska danas bira 14 župana, među njima i župana Zagrebačke županije. Bira se gradonačelnik Zagreba, koji ima status županije, 56 gradonačelnika i 87 općinskih načelnika. Drugi krug održava se u 432 grada i općine, na gotovo 5500 biračkih mjesta, pravo birati ima tri milijuna 231 tisuću birača, tiskano je 4,1 milijun glasačkih listića. Dugoselci u drugom krugu biraju gradonačelnika, a odaziv je do 16,30 sati je 27,42 posto.

I drugi dio izbornog dana teče mirno, uz poštivanje epidemioloških mjera. Nema slučajeva kršenja izborne šutnje. „Što se tiče pritužbi da kutije na nekim biračkim mjestima nisu zapečaćene, to nije istina. Nema nikakvih nepravilnosti, sve su kutije zapečaćene“, kazala je predsjednica dugoselskog Gradskog izbornog povjerenstva Sanda Hrsto.

Također, u Zagrebačkoj županiji u drugom krugu bira se župan. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva odaziv do 16,30 sati u Brckovljanima je 9,66 posto dok je u Rugvici zabilježeno 15,94 posto izlaznosti.

Birališta se zatvaraju se u 19 sati.

Iako su epidemiološke prilike znatno povoljnije nego prije 14 dana na izbornu nedjelju vrijede iste mjere zaštite od koronavirusa kakve su vrijedile i tada - maske obvezne te socijalna distanca od 2 metra.

Preporučuje se nošenje vlastite olovke na biralište, dezinfekcija, što kraće zadržavanje na glasačkom mjestu.amš

Odaziv birača možete pratiti OVDJE