Nenad Panian i u naredne četiri godine vodit će Dugo Selo. Prema privremenim rezultatima DIP-a, nezavisni Panian je osvojio 3 338 glasova dok je njegov protukandidat, Ivan Gereci iz HDZ-a, dobio 2 433 glasa. 

Nenad Panian 1Nenad Panian, sa zamjenicom Jasminkom Kokot Bambić, odnio je uvjerljivu pobjedu u drugom krugu za izbor gradonačelnika Dugog Sela. Evo prvih izjava:

„Pokazala su se točna predviđanja, vidjelo se tijekom prvog kruga i kasnije kako je tekla kampanja. Naša smirena kampanja, bez napada, bez nekakvih u sučeljavanjima izljeva bijesa ili nekih drugih stvari, koje po meni, nisu dio lokalne politike. Zahvaljujem Ivanu Gereciju na poštenoj i fer borbi, zahvaljujem se građanima Dugog Sela što su mi dali takvo povjerenje i sada, ne da se nadam, nego sam uvjeren, da će Gradsko vijeće i izvršna vlast ovoga grada raditi na boljitku u svakom pogledu. Znači, bez podmetanja, bez nekakvih stvari koje su se događale u prošlom mandatu jer sada su izabrani ljudi koji zaista žele dobro svome gradu“, rekao je novi/stari gradonačelnik Panian.

Kako je kazao, nakon ove izborne pobjede krenut će u pregovaranje sa svim partnerima, nadaju se kako će uz njih biti većina od 10 vijećnika, a predlaže HDZ-u i njihovim partnerima da im se pridruže „jer nije većina u Gradskom vijeću ona koja odlučuje već ona koja radi“.

„Nadam se da će Gradsko vijeće i izvršna vlast ovaj put raditi na boljitku Dugog Sela bez ikakvih prijepora“, dodao je gradonačelnik Panian.

Ivan Gereci 1Prvi komentar na rezultate izbora dao je Ivan Gereci uputivši čestitke Panianu na pobjedi. „Građani su izabrali gradonačelnika na naredni period od četiri godine. Zahvaljujem svima koji su izašli na izbore i koji su glasovali i u prvom i u drugom krugu za sve kandidate. U naredne četiri godine bit ću glas svih građana u Gradskom vijeću, svih onih koji su glasali za mene kao i za sve druge jer moramo raditi na zajedništvu jer nam to duboku fali. U proteklom periodu to je bio manjak i nadam se da u budućnosti to neće biti tako i da zapravo zajedno možemo ostvarivati korist za sve građane“, rekao je Gereci.

Komentirao je i situaciju u Gradskom vijeću koja je prilično izjednačena te je mišljenja kako će biti izazov složiti većinu u Vijeću. „U danima koji su pred nama pokazat će kakva je ta „krvna slika“ i tko će preuzeti odgovornost da vodi tu važnu instituciju koja ima veliku ulogu u kreiranju svih važnih dokumenata, prije svega proračuna, i koja može izvršavati izvršnu vlast u pravom smjeru. Ništa nije isključeno u politici, nagledali smo se svakakvih situacija u prošlosti i ja vjerujem da će jedina prava kombinatorika biti da HDZ ponovno preuzme vijeće“, izjavio je Gereci na pitanje smatra li da će to biti njegova grupacija stranaka.amš/nhm

  • Ivan-Gereci-1Ivan-Gereci-1
  • Nenad-Panian-1Nenad-Panian-1
  • Panian-sviPanian-svi

 


Privremeni rezultati DIP-a dostupni su OVDJE