________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Dugog Sela danas je predstavio aktualni gradonačelnik Nenad Panian iz stranke FOKUS. Ujedno, on će biti i nositelj nezavisne liste za Gradsko vijeće. Kandidatkinja za njegovu zamjenicu je nezavisna Jasminka Kokot Bambić.

Također, predstavljene su i neke od programskih aktivnosti. U protekle četiri godine, kao tim, i zajedno sa stručnim službama realizirali su niz projekata. Pokrenuti su i u tijeku brojni infrastrukturni radovi: gradi se kanalizacija i odvodnja; grad ima potpuno obnovljene zgrade u svom vlasništvu; brojne sadržaje za djecu i mlade obitelji; poduzetničku zonu s novim prometnicama. Istaknuto je kako je Grad prijavama na natječaje EU u zadnje četiri godine povukao 36,5 milijuna kuna dok u prethodnim godinama, od 2013. do 2017., povučeno svega 50.000 kuna. Preuzimanjem odgovornosti od 2017. gradska vlast nastavila je dobro zamišljene projekte i planirala nove. Naglašeno je kako su započeli i realizirali neke projekte koji su godinama stajali, poput Kulturnog centra za posjetitelje. Izdvojen je i projekt Radost življenja namijenjen osobama starije životne dobi, a osigurali su prostor za djelovanje udruga i Savjeta mladih.

Velika pozornost na razvoju obrazovnih i poduzetničkih potencijala

U novom mandatu veliku pozornost posvetit će razvoju obrazovnih i poduzetničkih potencijala. Infrastrukturnim uređenjem Poduzetničke zone stvaraju se uvjeti za nova radna mjesta, privlačenje investitora koji su prepoznali geoprometni položaj Dugog Sela, cestovni i željeznički. Planira se gradnja Poduzetničkog akceleratora koji će omogućiti mladim poduzetnicima uvjete za razvoj konkurentnosti i kvalitete, da izgrade svoju poslovnu budućnost i potaknu ostale da ostanu ovdje i iskoriste ponuđene prilike. Grad svake godine povećava broj stipendista i pažnju posvećuje deficitarnim zanimanjima, sufinancira se prijevoz učenika i studenata. Povećani su kapaciteti vrtića, upisuju se sva djeca čiji roditelji ostvaruju kriterije. Sufinancira se rad privatnih vrtića dok se u gradskom proširuju kapaciteti i gradi sportska dvorana, proširuje se i ponuda programa za predškolski odgoj. U fazi projektne dokumentacije je novi vrtić u Velikoj Ostrni. Sufinancira se produženi boravak djece u obje osnovne škole, a treća je u fazi projektiranja. Kako bi se zadovoljili uvjeti za jednosmjensku nastavu planiraju osigurati lokacije za još dvije osnovne škole. Ulaže se u izgradnju dječjih igrališta. Ulaganjem omogućuje se bavljenjem sportom od vrtićanaca do juniora, a oni mogu birati između 18 sportskih udruga. Osim financiranja kriterijima ZŠU-a, Grad ulaže znatna sredstva u sportsku infrastrukturu. Postavljena je umjetna trava na nogometnom igralištu, izgrađen je skate park, realizirat će se biciklističke staze… Kako se čulo, želja Nenada Paniana i njegova tima je da započeto završe, iza njih stoje završeni brojni projekti, to su konkretni dokazi njihova učinkovitog rada i razlog zbog kojeg mole povjerenje građana za još jedan mandat.

Puno malih i velikih projekata proveli smo u ovom kratkom razdoblju, povećali smo proračun za dva puta, financijski doveli grad do zavidnog položaja za buduće investicije i razvoj. Pripremili smo još nekoliko desetaka projekata. Mogu sa zadovoljstvom reći da je grad raskopan, pun blata i prašine i tako će biti idućih nekoliko godina dok ne riješimo komunalnu infrastrukturu. U projektu preko ViO ZŽ, radova na vodovodu i odvodnji vrijednih preko 200 mil.kuna, gubitak od 45 posto će biti smanjen na 23 posto. Prometnica u zoni Puhovec, jedna je od najvažnijih, to će biti i obilaznica. Prve dvije trećine su gotove,idući tjedan nastavlja se zadnja faza. Na zamolbu Nikole Tominca, predložit ću da nosi ime 53. samostalnog bataljuna Grada Dugog Sela. Unatoč podmetanjima, ova izvršna vlast privela je transparentno i odgovorno svoj mandat kraju. Iza nas su vidljivi rezultati. Naš zadatak je stvoriti ugodno okruženje, još malo nedostaje. U suradnji sa svima vama nastojat ću završiti sve velike projekte komunalne infrastrukture, zanemarene desetljećima. Ovo je poziv svim građanima da nam ponovno daju povjerenje da vodimo ovaj grad u kojem će baš svaki građanin biti zadovoljan“, poručio je Nenad Panian dodavši kako već sljedeće subote planiraju predstaviti listu na kojoj su kvalitetni ljudi, mladi i iskusni, a čiji je zajednički nazivnik prosperitet grada Dugog Sela.amš

  • f0f0
  • f1f1
  • f2f2
  • f3f3