________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Na današnjem Općem saboru HDZ-a izabrano je deset članova predsjedništva te 40 članova Nacionalnog odbora.


Izaslanici su za deset članova Predsjedništva HDZ-a većinom glasova izabrali Antoniju Jozić, Igora Androvića, Ninu Obuljen Koržinek, Anđelka Stričaka, Marka Marušića, Ivana Celjaka, Ernesta Petryja, Blaženka Bobana, Šimu Erlića i velikogoričkog gradonačelnika Krešimira Ačkara. Među 40 odabranih članova Nacionalnog odbora dva su člana županijske organizacije HDZ-a; saborski zastupnik i načelnik Rugvice Mato Čičak te zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović.
Čičak, koji je na čelu Rugvice od 2015. od kada ova općina bilježi streloviti rast dobio je 726 glasova okupljenih izaslanika. Treći je to rezultat u izboru za Nacionalni odbor, gdje je najviše glasova 798 dobio Tugomir Majdak, dok je Ivan Bosančić dobio 738 glasova. Sjajan je to rezultat za načelnika Rugvice, ako se uzme u obzor podatak kako je kandidaturu za Nacionalni odbor istaknulo čak 55 članova stranke.
-Ovo je iznimna čast i privilegija te se zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju. Također čestitam i svim izabranim članovima Predsjedništva HDZ-a te ostalim članovima Nacionalnog odbora. I dalje ćemo predano raditi na prosperitetu i napretku cijele zemlje, što Vlada premijera Andreja Plenkovića čini iz dana u dan- poručio je Mato Čičak. (IĐ)