________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

Činjenica je da se u zadnje vrijeme puno toga radi na našem području što je za pohvalu i što podržavamo, međutim kako se radi - to je već druga priča.

Evo par crtica za područje Ježeva. Počino od odvodnje - radovi su praktički već završili, ali kako? Na državnoj cesti zbog preopterećenja prometom šahte su većinom propale, samo je jedna izrasla nekakvih 10 centimetra i nitko ništa ne poduzima. Samo je stavljen prometni znak koji tamo stoji već više od 2 godine. S obzirom na nemogućnost mimoilaženja predstavlja izuzetnu opasnost.

Izgradnja odvodnje po ulicama je posebna priča. Više od 50% šahti je po dva puta postavljana. Trošak višestrukog postavljana šahti očito je rezultirao štednjom na asfaltu koji je počeo pucati već nakon 4 mjeseca, inače postavljen jedan sloj prilično grube strukture. Štete po ogradama više nitko ni ne spominje iako su izvođači bili upozoreni. Odgovorili su da će sve na kraju sanirati, no oni su se samo pokupili i otišli. Kao što je poznato na kraju svake ulice trebao bi biti podzemni hidrant. U nekim ulicama izvođači su ga potrgali, došli su djelatnici vodoopskrbe i odvodnje i za blindirani cijev te je tako zatrpano.

Nakon ovih izvođača pojavili su se izvođači koji za HEP postavljaju betonske stupove i na najužem dijelu ulice zakopali stup 40 centimetra od ograde i postojećeg stupa te tako suzili ulicu da su napravili problem kamionima za odvoz smeća, a i prometu radnih strojeva. HEP i izvođači su upozoreni, ali bez rezultata. Nadalje, u jednom dijelu Ježeva rugvičko komunalno čistilo je odvodne grabe i raslinje oko njih,. Lijepo su to napravili ali su na nekoliko mjesta iste zatrpali zemljom i panjevima, tako da voda s okolnih parcela nema kuda oticati.

Još jednom napominjemo da se puno radi ali zbog NEMARNOG izvođenja umanjuje se efekt tog rada i investiranja. Ovo priopćenje nema svrhu kritike, nego ukazivanja na nedostatke kod izvođenja radova. Za sve navedeno postoji foto dokumentacija.

POVJERENIK GLASA ZA OPĆINU RUGVICA DARKO HRDAN

 

  • 11
  • 22
  • GLAS-logo-webGLAS-logo-web