Na području Policijske postaje Dugo Selo 23. i 24.  veljače provest će se akcija "Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, mobitela i dječje sjedalice" u svrhu povećanja sigurnosti u prometu na cestama i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja.

Osim prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa sanirat će se i prekršaji korištenja mobitela te nepropisnog prijevoza djece kao bitnih elemenata sigurnosti u prometu koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Policijska postaja Dugo Selo Dana 24. veljače provest će akciju "Zaštita pješaka", u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja. Prilikom provođenja akcije prvenstveno će se nadzirati poštivanje obveza vozača prema pješacima (poštivanje semaforskih svjetala i propuštanje pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima) te obveze pješaka u svezi poštivanja semaforskih svjetala i prelaska kolnika preko obilježenih pješačkih prijelaza.

Napominjemo da je pješak dužan prilikom prelaženja preko kolnika koristiti se obilježenim pješačkim prijelazima ako nisu od njega udaljeni više od 50 metara u naselju, odnosno 100 metara izvan naselja.