Praćenjem stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Policijske postaje Dugo Selo utvrđeno je da je tijekom 2019. godine u odnosu na prethodnu godinu došlo do pogoršanja stanja sigurnosti s obzirom da se u periodu od 1.1. do 19.11.2019. godine na području PP Dugo Selo dogodilo ukupno 135 prometnih nesreća, isto kao i prethodne godine, a dogodile su se:

 

  • 2 prometne nesreće s poginulim osobama u kojima su 2 sudionika smrtno stradala - prethodne godine dogodila se 1 prometna nesreća s poginulim osobama u kojoj je 1 sudionik smrtno stradao;
  • 58 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je 12 sudionika zadobilo teške tjelesne ozljede, a 60 sudionika lake tjelesne ozljede – prethodne godine 44 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je 18 sudionika zadobilo teške tjelesne ozljede, a 57 sudionika lake tjelesne ozljede;
  • 75 prometnih nesreća s materijalnom štetom – prethodne godine 90 prometnih nesreća s materijalnom štetom;

Sukladno navedenom u narednom periodu policijski službenici PP Dugo Selo će u cilju povećanja sigurnosti cestovnog prometa pojačano vršiti nadzor prometa, a posebnu pozornost će usmjeriti na prekršaje tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ – alkohol, brzina, pojas i mobitel i dr.

Osim navedenog, napominjemo da će tijekom mjeseca studenoga 2019. godine, kao i tijekom narednih mjeseci policijski službenici PP Dugo Selo provoditi ciljane akcije usmjerene na zaštitu pješaka te drugih prekršaja o čemu ćemo vas pravovremeno obavještavati.

Ovom prilikom upozoravamo sve vozače motornih vozila, ali i sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i pravila kako bi svojim poželjnim ponašanjem u cestovnom prometu smanjili broj prometnih nesreća osobito s najtežim posljedicama te kako bi se zaustavio već spomenuti negativan uzlazni trend pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu.