________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Iz Policijske postaje Dugo Selo pozivaju građane da do 21. travnja (četvrtak) predlože lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i droga na prometnicama na području PP Dugo Selo, a 24- satni nadzor će se održati od 7. do 8. svibnja 2022. godine.

S naznakom „Prijedlog lokacije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga“ građani u navedenom vremenu mogu dostavljati svoje prijedloge na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

"Naime, kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga, a potom upravljanje vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu. Ovakve akcije su nužne i imaju za cilj ne samo kažnjavati vozače u prometu pod utjecajem alkohola i droga, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Stoga policija poduzimanjem ove vrste akcija te u suradnji s građanima nastoji unaprijediti ukupno stanje sigurnosti prometa na cestama, a samim time smanjiti mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s težim posljedicama", poručuju iz PP Dugo Selo.