________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nakon niza impresivnih rezultata, Dugoselac Dario Cebić ostvario je još jedan ogroman uspjeh. Osvojio je 2. nagradu na “European Music Competition” koje je po 31. put organizirano pod pokroviteljstvom gradova Torina i Moncalierija, te Ministarstva kulture Republike Italije.

Vrijedi napomenuti da 1. nagrada nije dodijeljena. Profesor Cebić na natjecanju je sudjelovao sa skladbom ,,Chamber Concerto No. 2 for Winds, Percussion, Piano and Strings" te uspješno predstavljao Republiku Hrvatsku, Zagrebačku Županiju i Grad Dugo Selo na jednom od najvećih svjetskih natjecanja.Međunarodna komisija sastavljena od uglednih svjetskih profesora oduševljena je umjetničkim radom mladog hrvatskog pedagoga i skladatelja. Dario Cebić doktorirao je glazbene znanosti i kompoziciju, a dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Do sada je skladao 14 simfonija a njegove skladbe izvode se diljem svijeta. Studirao je na “Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču i Gracu a usavršavao se na “Hochschule für Musik, Theater und Tanz“ u Frankfurtu te na “Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu.