HFS online, novi projekt Hrvatskog filmskog saveza sa šest interaktivnih radionica za djecu i mlade te osobe starije od 54 godine, nastoji omogućiti da film i filmsko obrazovanje prestanu biti luksuzom, već da budu prisutni u svakom kućanstvu u Hrvatskoj.

Projekt je odgovor na još veću potrebu ciljanih skupina koje su najviše pogođene pandemijom i otkazivanjem kulturnih događanja, da uključeno konzumiraju kulturu i razvijaju nove vještine i znanja kroz filmski medij. Cilj je reaktivirati ciljne skupine, potičući ih da aktivno sudjeluju u programima projekta – djeca i mladi steći će znanja i vještine koje ih čine konkurentnijima na tržištu rada, dok će stariji od 54 godine aktivno sudjelovati kao kritičari, komentatori i stvaratelji boljeg društva.

Prve radionice kreću u veljači i trajat će cijelu godinu – održat će se tri radionice za djecu i mlade do 25 godina te tri za osobe starije od 54 godine.

– Očekuje nas preko 20 filmskih hitova, analiza, radionica scenarija, filmskih kritika, snimanja filmova online i brojnih drugih aktivnosti, najavljuju iz HFS-a i nadodaju da se web platforma projekta otvara krajem siječnja.

Projekt svojim radionicama (Digitalna filmska naSTAVa, radionica Give and Take, Palunkov filmski bootcamp, Palunkova naopaka gledaonica, Tuškanac na plus 54 i Filmski book club) uključuje preko 30 stručnjaka, voditelja i predavača: redatelja, montažera, snimatelja, filmskih teoretičara i kritičara. Realizira se u partnerstvu udrugom Blank filmski inkubator, a financira uz podršku Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Više informacija OVDJE