Tamburaški orkestar Glazbene škole Dugo Selo gostovao je u Europskom domu u Zagrebu 25. studenoga na 1174. Tribini Collegium Hergešić. Kako je uvodno kazala voditeljica Tribine dr. Vesna Matić otvarajući događanje pod nazivom „Od Hrvatske pa do Kine“ - Uspomene, ova umjetnička večer posvećena je mladim vrsnim glazbenicima koji su se, kao prvi predstavnici iz Hrvatske, predstavili na prestižnoj svjetskoj izložbi EXPO 2019. u Pekingu.

Svojim nastupima pronijeli su dobar glas o svojoj Domovini i Dugom Selu diljem svijeta, sada i u dalekoj Kini, pod voditeljstvom ravnatelja škole Darija Cebića, doktora glazbenih znanosti, skladatelja, dirigenta, glazbenog pedagoga. Dr.sc. D.Cebić je dobitnik brojnih nagrada, jedna od njih je svjetska nagrada „World Award 2018“. Uz višestruko nagrađivane tamburaše u pratnji profesora Viktora Brezaka i Roberta Mihovilića, u ovoj glazbeno-poetskoj večeri sudjelovali su dugoselski pjesnici Zvonimir Nemet i Ana-Marija Šprihal čije je stihove Cebić uglazbio. Publika je uživala u virtuoznim izvedbama skladbi koje se nalaze na nosačima zvuka Glazbene škole poput Uspomene, Mjesec, Svirci, Strune, Ej, Dunave

Večer u EU domu bila je isprepletena glazbom i stihovima. U glazbenom dijelu sudjelovao je i poznati glazbenik i kantautor Pero Rogan pozvavši sve okupljene na svečano i tradicionalno obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Dana Ustanove URIHO koji će se održati u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Pjesme iz svoje zbirke „63…“ čitao je Nemet. Njegova peta zbirka pjesama „Treptaj duše“ trenutno je u tisku i uskoro se očekuje promocija. U svom osvrtu Matić je istaknula kako se radi o jedinstvenom djelu s obzirom da se „autor očituje stihovima u ženskom rodu svjedočeći da je potpuno doživio ženu i žensku percepciju ljubavi“. Ana-Marija Šprihal predstavila je svoje pjesme koje će naći mjesto u zbirci koju priprema. Novinarka po struci, prvenstveno je tekstopisac, a ima objavljene haiku pjesme, te par kratkih priča među kojima je i nagrađena s „Prix de témoignage“ na natječaju „Foruma žena Mediterana“ u Marseillesu. „Uz radost tamburaške pjesme u EU domu, koja se vinula nad cijelom kuglom zemaljskom jer nema mjesta gdje su Hrvati odselili, a da ih nije pratila tamburica i pjesma… S nama su zaplovili pjesnici Zvonimir Nemet i Ana-Marija Šprihal, kroz prohladnu zagrebačku noć i dozvali zvijezde glazbeno-poetske čarolije u naš grad, a još više u naša srca…“, rekla je Vesna Matić, voditeljica Tribine Collegium Hergešić, najavljujući nove umjetničke susrete.

gš_u_eu_dom_1.jpg gš_u_eu_dom_2.jpg gš_u_eu_dom_3.jpg gš_u_eu_dom_4.jpg gš_u_eu_dom_5.jpg gš_u_eu_dom_6.jpg gš_u_eu_dom_7.jpg gš_u_eu_dom_8.jpg