________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

U koncertnoj dvorani Glazbene škole Dugo Selo jučer je održan iznimno zanimljiv koncert udaraljkaškog ansambla Sudar Percussion.

Inače su iz Samobora, sviraju Franko Štrbac, Luka Ivir, umjetnički voditelj ansambla Goran Gorše, a član je i Janko Adamek. Svojom akustičkom atraktivnošću i glazbenim virtuozitetom, Sudar Percussion se svrstava među najistaknutije europske ansamble tog instrumentarija. Njihov je doprinos popularizaciji udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj i inozemstvu vrlo značajan. Treba svakako napomenuti kako su prije nekoliko dana, zajedno sa samoborsko-karlovačkim vokalnim ansamblom Singrlice za svoj album “Folk & Roll”, primili hrvatsku diskografsku nagradu Porin za najbolji etno album u 2022. godini.

Sudar Percussion ansambl, koji je prema riječima renomirane muzikologinje Irene Paulus "najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima", ima zavidan broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu od 2010. godine. Specifičnost ansambla leži u njihovom posebnom pogledu na poznata djela klasične i popularne glazbe, ali i u članovima ansambla koji osim tehničke spremnosti i nevjerojatne muzikalnosti sa sobom uvijek donose inovativnost i veliku dozu humora.

Za dugoselsku publiku udaraljkaši, ovaj puta trio, su oživjeli djela Piazzole, Trevina, Ivane Bilić Kuljerić, Alfija Kabilja, Chick Coree, R.K.LeVana, E.Séjournéa... na marimbi, vibrafonu, bas bubnju, bongosi, cajonu i drugim manjim udaraljkama.

Želite li saznati sve o ovim glazbenim genijalcima i njihovim koncertima zapratite ih OVDJE

Koncert je bio besplatan, realiziran uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Ovim nastupom započeo je 13. Međunarodni festival klasične glazbe, u organizaciji Glazbene škole Dugo Selo. Održavat će se tijekom svibnja i početkom lipnja, pratite najave OVDJE /amš