Promocija romana Vladimire Becić „Kuća slomljenih lutaka“ održat će se 6. prosinca s početkom u 19,00 sati u Gradskoj knjižnici Dugo Selo. Vladimira Becić autorica je više priča fantastike, kao i dva romana („Orsia“ i „Početna nit“). 

Svojim tekstovima je usko povezana uz dugoselsko područje kao mjestom radnje te koristi stvarne lokacije i događaje. Tako je i s romanom „Kuća slomljenih lutaka“. Ovaj znanstveno-fantastični roman spada u podžanr alternativne povijesti.  

Stari je svijet je nestao pod udarcem visokih tehnologija i priče o njemu i vremenu Tišine i Mraka pripovijedaju se tiho, uz ognjišta, sa strahom u glasu. Novi je svijet svijet tradicionalnih vrijednosti i licemjerja: tehnologija, uzrok svega zla, koristi se i dalje, ali ne spominje javno. Carska Rusija sada se prostire do Mediterana, a carski zakon o zaštiti djece iz 1917. godine još je uvijek na snazi, opstajući kroz stoljeća koja dijele stari od novoga svijeta. Međutim, smrt jednog djeteta poremetit će ravnotežu. Četvero ljudi traži ubojicu, ali nalaženje istine je daleko od onoga što ste očekivali. Dođite i upoznajte se s jednim osobitim romanom!