________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
No result.

U Lonjici je u nedjelju 13. lipnja održana promocija knjige „Posavska kukmasta kokoš i djelovanje Udruge „Mali uzgajivač“ Dugo Selo. Knjiga trojice autora – Josipa Bertinovca, Mirka Hufa i Predraga Topića, je izašla u nakladi Gradske knjižnice Dugo Selo.

Predstavljanje je održano na imanju Josipa Bertinovca, bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Udruge „Mali uzgajivač“. O knjizi je govorio urednik Predrag Topić. Spomenuo je važnost Udruge „Mali uzgajivač“ osnovane 1976. godine, a koja je djelovala do svoga gašenja 2017. godine. Posebno je istaknuo djelovanje Udruge na uzgoju posavske kukmaste kokoši od 1999. godine. Svojim su radom uspjeli postići da kukmica postane priznata hrvatska autohtona vrsta i na europskoj razini. O radu Udruge kroz svoja sjećanja opširno je govorio Josip Bertinovec. Malom, ali odabranom skupu se obratio i bivši gradonačelnik Grada Dugog Sela Boris Mahač koji je u vrijeme svojeg mandata prepoznao važnost rada Udruge „Mali uzgajivač“. Prisutan je bio i predsjednik novoosnovanog Kluba uzgajivača kukmaste kokoši Željko Gagula, rekavši kako Klub, čije je sjedište u Lonjici, baštini rad Udruge koja je godinama djelovala u Dugom Selu.

  • kukmasta_kokoš_1kukmasta_kokoš_1
  • kukmasta_kokoš_2kukmasta_kokoš_2
  • kukmasta_kokoš_3kukmasta_kokoš_3
  • kukmasta_kokoš_4kukmasta_kokoš_4